Ako ovih dana krenete u šetnju sigurno ćete primijetiti da su biljke počele pupati, cvijeće i prvi vjesnici proljeća počeli su nicati u travi, a voćke su se ‘osule’ divnim, mirisnim cvjetićima. Proljeće je bez sumnje u zraku, a još jedan dokaz dolaska ovog godišnjeg doba je i činjenica da su prve jagode došle na tržnice i u trgovine.
Iako to još nisu jagode s hrvatskih farmi, ipak smo im se razveselili te smo pohrlili uključiti ih u svoju prehranu. Osim sirovih, svježih, možete ih jesti i u smoothiejima, sokovima i desertima, a mi smo našli recept za jedan kolač s jagodama koji ne traži paljenje pećnice.
Jako ukusan i kremast, ovaj je cheesecake simbol proljetnih, laganih gastro delicija.
Sirovi cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom
Sastojci:
Podloga od keksa:
- 120 g mljevenog keksa
- 65 g maslaca
Krema od sira:
- 200 g bijele čokolade
- 300 g krem sira
- 150 ml slatkog vrhnja
Dodatno:
- Svježe jagode
Postupak pripreme:
- Mljevene kekse pomiješate s otopljenim maslacem pa ravnomjerno utisnite na dno okruglog kalupa za pečenje promjera 20 cm. Za pripremu torte, u kalupu promjera 26-28 cm udvostručite količinu svih sastojaka. Prije nego što stavite kekse u kalup, dno i stranice kalupa obložite masnim papirom.
- Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Bijelu čokoladu otopite na pari pa pomiješajte s krem sirom sobne temperature. Dodajte izmiksani šlag pa sve još kratko izmiksajte mikserom na najmanjoj brzini. Kremu izlijte preko podloge od keksa i lijepo zagladite. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati. Poslužite samostalno ili uz dodatak svježih narezanih jagoda na vrhu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.