Punjeni šampinjoni sa feta sirom jelo je na koje nećete potrošiti puno vremena u kuhinji, a odlična su opcija za lagani obrok ili kao dodatak glavnom jelu. Recepata za ovaj ukusan obrok i opcija punjenja ima mnogo, a mi vam donosimo jednostavnu verziju za čiju vam je pripremu potrebno tek 20-tak minuta. U nastavku pročitajte koje su vam namirnice potrebne (za četiri osobe) te način pripreme.
Potrebno vam je:
500 g šampinjona
80 g feta sira
1 manji luk
30 g maslaca
50 g krušnih mrvica
1 žlica maslinovog ulja
peršin
papar
Priprema:
Očistite šampinjone pa izvadite stručke te ih nasjeckajte. Klobuke gljiva lagano premažite maslinovim uljem i složite na pleh za pečenje. Rastopite maslac na laganoj vatri pa dodajte nasjeckanu luk i pirjajte nekoliko minuta, dodajte narezane stručke šampinjona i pirjajte još 2,3 minute. Na kraju umiješajte mrvice i sjeckani peršin i dobro promiješajte. Maknite smjesu sa štednjaka i dodajte joj sir narezan na kockice. S dobivenom smjesom punite šampinjone pa ih stavite peći oko na 10 minuta na 200 C.