Lagano i osvježavajuće piće za sve ljubitelje Prosecca!
Bellini je klasičan vinski koktel koji ima popriličan broj obožavatelja (i mi smo među njima!). Svoje porijeklo vuče iz Venecije i bazira se na mjehurićima najpoznatijeg pjenušavog vina regije – Prosecca. Lagan, osvježavajuć i jednostavan za napraviti, ovaj koktel spada u jedno od poznatijih talijanskih pića.

Za napraviti Bellini za više osoba potrebno vam je 700 ml Prosecca (poslužit će i šampanjac) i 300 ml pirea od breskvi i pripazite da su obje namirnice rashlađene jer ovo je koktel u koji se ne nadodaje led. Ulijte pire od breskve u čašu za šampanjac i lagano nadodajte Prosecco te ga odmah poslužite. Iako pire možete raditi od rashlađenih breskvi, naš je savjet da u blender ubacite smrznute za još veću dozu osvježenja, a umjesto leda koristite kriške breskve koje ste prethodno premazali limunovim sokom i zamrznuli.