Recept za lisnato tijesto punjeno špinatom i sirom sigurno će vam dobro doći kad nemate previše vremena za spremanje obroka. Uz to što je jelo brzo gotovo, treba vam tek nekoliko namirnica za pripremu. Idealna je opcija za laganu večeru, ali i kao snack za druženje s prijateljima. U nastavku pogledajte što vam je sve potrebno te način pripreme:
Sastojci:
250 g lisnatog tijesta
250 g špinata
100 g mozzarelle
100 g feta sira
1 luk
2 režnja češnjaka
kopar
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
Na maslinovom ulje poprižite sitno nasjecakn luk i češnjak. Dodajte nasjeckani špinat i pržite na laganoj vatri dok špinat ne omekša. U međuvremenu nasjeckajte sir i kopar. U ohlađeni špinat dodajte sir i kopar i po želji dodajte sol i papar. Lisnato tijesto razvaljajte i izrežite na kvadrate. U sredinu stavite smjesu špinata i sira pa spojite četiri kraja tijesta. Poslažite ih na pek papir i pecite 20-tak minuta (dok ne dobiju zlatnu boju) na 200 stupnjeva.