Sirova torta od malina, kokosa i limuna osvježit će vas, ali vam i zasladiti dan

Kolač kojeg će obožavati svi ljubitelji laganih krema.

Ljeto je idealno doba za uživanje u sirovim slasticama, a kako trenutno na svim tržnicama Lijepe Naše možete pronaći svježe bobičasto voće odlučili smo vam predstaviti recept za jednostavnu tortu od malina, omiljenih citrusa limuna i kokosa, esencije ljetnih okusa.

Ovaj gastro spoj oborit će vas s nogu, a priprema je više nego jednostavna. Treba vam samo blender i kalup za tortu, a sve sastojke možete pronaći u bilo kojem dućanu. Ova osvježavajuća, lagana i lako probavljiva torta odličan je izbor za bilo koji vruć i sparan ljetni dan.

Sirova torta od malina, kokosa i limuna

Sastojci:

Podloga:

  • 150 g pečenih mljevenih lješnjaka
  • 120 g otkoštenih svježih datulja

Sloj od limuna:

  • 150 g sirovih indijskih oraha
  • 100 ml limunovog soka
  • 30 g naribane korice limuna
  • 1/3 žličice kurkume u prahu
  • 100 g tekućeg meda
  • 30 g kokosovog ulja

Sloj od malina:

  • 150 g sirovih indijskih oraha
  • 30 g kokosovog ulja
  • 80 g tekućeg meda
  • 180 g malina

Sloj od kokosa:

  • 100 g sirovih indijskih oraha
  • 25 g kokosovog ulja
  • 30 g tekućeg meda
  • 20 g kokosovog brašna za kolače
  • 100 g kokosovog mlijeka

Postupak pripreme:

  • Prvo pripremiti indijske orahe. Za svaki sloj posebno izvagati u posebne posude indijske orahe i potopiti ih u hladnu vodu na minimalno 4 sata da omekane. Prije blendanja ih isprati vodom i dobro ocijediti.
  • Za podlogu prvo sameljite pečene lješnjake.  Otkoštite svježe datulje i pomiješajte ih sa mljevenim lješnjacima. Zamijesite ljepljivu, ali čvrstu smjesu. Obruč kalupa za torte obložite pek papirom i na podlozi za torte utisnute smjesu od lješnjaka i datulja.
  • Svaki sloj kreme se pravi tako što se svi sastojci ubace u blender i blendaju dok se ne dobije glatka smjesa (prvo radite kokos, pa ga izlijte na tortu, pa sloj od limuna, pa sloj od malina).
  • Na podlogu ravnomjerno rasporedite prvi sloj kreme, a zatim tortu stavite u zamrzivač na najmanje pola sata kako bi se krema malo očvrsnula. Postupak ponoviti sa svakim slojem kreme.  Nakon ravnomjernog nanošenja i treće kreme, površinu prekrijte prozirnom folijom i tortu odložite na nekoliko sati u zamrzivač.
  • Tortu izvadite iz zamrzivača najmanje 20 minuta prije serviranja kako bi omekšala. Nakon prvog vađenja, možete je cijelu izrezati na komade željene veličine i poslužiti koliko vam je potrebno, a ostatak tako izrezane torte čuvati u zamrzivaču.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Elisha Quill (@earthmama_life)

GastroReceptiSirova torta od malina, kokosa i limuna osvježit će vas, ali vam...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj