Sočna focaccia s mozzarellom i cherry rajčicama

Popularna tradicionalna talijanska pogača focaccia može se raditi na mnogo načina.

Ono što je zajedničko svakoj je meko i sočno tijesto. Mi vam donosimo naš iskušani i omiljeni recept uz koji možete poslužiti pancetu, pršut, kulen…

Sastojci:

250 g mekog brašna
250 g oštrog brašna
20 g svježeg kvasca
3 dcl tople vode
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
1 žličica šećera

Premaz:

2 žlice maslinovog ulja
češnjak
bosiljak
peršin
origano
papar

10 cherry rajčica
125 g mozzarelle

Priprema:
Rastopite kvasac i šećer u malo mlake vode i pustite da se digne. Pomiješajte brašna i dodajte sol pa napravite udubinu u koju stavite kvasac. Pomalo miješajte i polako dodajte vodu i maslinovo ulje sve dok ne dobijte kompaktnu, glatku smjesu. Ostavite da se diže 45 minuta. Nakon što se tijesto digne, kratko ga premijesite, razvaljate ga i stavite u pleh te ostavite još 30 minuta da se diže.
Sa strane pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, bosiljak, origano, peršin i malo papra.
Nakon što se tijesto drugi put digne u plehu, pomažite ga napravljenom mješavinom pa prstima utisnite rupe po tijestu.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 250 C. Pecite 12-15 minuta. Izvadite, još jednom malo premažite i složite rajčice i mozzarellu te vratite u pećnicu još 5 minuta.

GastroReceptiSočna focaccia s mozzarellom i cherry rajčicama

Na što obratiti pažnju pri odabiru online parfumerije?

Provjerena reputacija Jedan od ključnih koraka pri odabiru online parfumerije jest istražiti njenu reputaciju. Kvalitetna parfumerija ima prepoznatljivo ime, dugu prisutnost na tržištu i velik...

Facebook

100,860FanovaLajkaj