Morate ga isprobati!
Velvet je postao najljepši glasnik proljeća, mjesto u kojem uživaju sva vaša osjetila i čula, mjesto gdje cvijeće ima glavnu ulogu. Upravo u rascvjetanom Velvetu u Dežmanovoj ulici u Zagrebu možete uživati u cvjetnoj rapsodiji i to ne samo u uređenju prostora, nego cvijeće ovdje caruje u interijeru, kolačima, vazama, teglama, na stolovima i terasi. Proljeće i prirodu u svom punom cvatu i raskoši osjetit ćete u Velvetu bilo da se osladite kolačima, kavom ili sokovima na njihovoj terasi ili unutrašnjem interijeru.
Ako još niste imali priliku isprobati sve slastice koje trenutno nude, obavezno svratite u Velvet, smjestite se na terasu koja će vas iznenaditi mirnoćom i zelenim ugođajem pa naručite kolač od zobenih pahuljica, mascarponea, šumskog voća i jagoda koji će vas odmah osvojiti savršenim omjerom hrskave, kremaste i osvježavajuće teksture. A svi ostali koji trenutno nisu u prilici posjetiti ovo šarmantno mjesto, ne brinite, tim koji se krije iza Velveta otkrio nam je recept za ovaj divan kolač!
Kolač od zobenih pahuljica, mascarponea, šumskog voća i jagoda
Recept:
Sastojci za podlogu:
200 gr zobenih pahuljica
100 gr maslaca
100 gr smeđeg šečera
Sastojci za kremu:
3 žutanjka
50 gr šećera
300 gr mascarpone-a
2 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Na pari tući jaja i šećer. Smjesu pustiti da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodati mascarpone i slatko vrhnje. Sve dobro promiješati mikserom.
Za podlogu je potrebno otopiti maslac i pomiješati ga sa zobenim pahuljicama i smeđim šećerom, te utisnuti u kalup za tortu promjera 26 cm.
Pustiti podlogu da se ohladi pola sata u hladnjaku. Po podlozi naslagati šumsko voće i preko toga stavit kremu.
Tortu još jednom staviti u frižider na hlađenje. Narezati i ukrasiti.