Ovaj put smo se odlučili za šumsko voće, iako možete kombinirati i neko drugo (jagode, ananas, marelice…). Sigurni smo da ćete u ovoj torti od milerama, vanilije i voća, zaista uživati.
Potrebno vam je:
Tijesto
15 dkg glatkog brašna
10 dkg oštrog brašna
8 dkg šećera
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
10 dkg maslaca
2 jaja
Krema
500 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
15 dkg šećera
70 dkg milerama
45 dkg šumskog voća
preljev za torte
Postupak:
U posudi miksajte šećer, vanilin šećer, jaja i maslac, dodajte brašno i prašak za pecivo. Kad tijesto zamijesite ostavite ga da odstoji u hladnjaku pola sata. U kalup rasporedite tijesto, na dno kalupa i sa strane sve do samog vrha. U međuvremenu zagrijte mlijeko, dodajte šećer i puding i kratko miješajte pa u vruće dodajte mileram i smjesu prelijte u kalup s tijestom. Stavite peći na 170 C oko 50 minuta. Tortu ostavite da se ohladi pa stavite u hladnjak 5, 6 sati (ili preko noći). Kad se krema dobro stisnula u hladnjaku, voće samo kratko prokuhajte s malo vode i šećera (10-tak minuta, voće se ne smije pretvoriti u džem), procijedite, ohladite i rasporedite po torti pa prelijte preljevom za torte i ostavite da se stisne. (Ako koristite ananas, marelice ili neko drugo voće, nije ga potrebno kuhati.)