Baklave, hurmašice, tufahije, rahat lokumi… Postoje brojne verzije tradicionalnih turskih deserata koje vole pravi zaljubljenici u slatkiše, a jednu verziju slastice tog tipa pronašli smo na Instagramu – i odmah se zaljubili. Naime, radi se o Raffaello verziji Sultanove sarme iliti paša lokuma, a koja izgleda kao malena roladica od kokosa, lješnjaka i s dodatkom čokolade.
Inače, svaki recept za Sultanovu sarmu ne zahtijeva dugu pripremu, pa tako ni ovaj. Spoj kreme s hrskavim vanjskim ‘omotačem’ će vas oduševiti, a kako pripremiti ovaj kolač pročitajte u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Raffaello paša lokum
Sastojci:
- 100 g kokosa
 - 1 l mlijeka
 - 3 vrećice vanilija pudinga
 - 50 g maslaca
 - 50 g bijele čokolade
 - Vanilija arome
 - 7-8 žlica šećera
 - 150 ml vrhnja za šlag
 - Mljeveni lješnjaci za dekoraciju
 - Otopljena čokolada za dekoraciju
 
Postupak pripreme:
- Puding skuhati u mlijeku pa dok je još uvijek vruć dodati maslac i čokoladu. Veliki pleh od pećnice posuti kokosom, pa vrući puding istresti preko.
 - Šlag umutiti. Puding ohladiti na sobnoj temperaturi pa premazati šlagom. Rezati veličinu po želji pa posuti lješnjacima i urolati. Ostaviti u frižideru da se stisne. Okus je odličan baš kao Raffaello. Po želji prije posluživanja rastopite čokoladu i dodatno ju prelijte preko roladica.
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.


                                    