Za slastan početak jeseni pripremite ove sočne knedle sa šljivama

Bilo da ih jedete kao glavno jelo ili desert, uvijek su odlične.

Sočne, meke i slatke – knedle su jedno od tradicionalnih jela kojima se uvijek rado vraćamo. Obično ih radimo u jesenskim i zikmskim mjesecima, a kako je sada vrhunac sezone rujanskih šljiva, idealno je vrijeme da ih iskoristite i počastite se tradicionalnim knedlicama kakve je nekoć pravila vaša baka.

Gotove za čas posla, kombiniraju okuse i teksture kojima je teško odoljeti, a ako vam nedostaje provjereni recept, možete ga u nastavku pronaći.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Heartful Table (@heartfultable)

Knedle sa šljivama

Sastojci:

  • 1 kg pirea od krumpira
  • 2 jaja
  • 2 žlice ulja
  • malo soli
  • 40 dkg oštrog brašna
  • 20-ak šljiva (svježih ili zamrznutih)
  • malo krušnih mrvica
  • malo ulja

Postupak pripreme:

  • Pire od krumpira prvo izvažete, pa na svakih 0, 5 kg pirea dodate žlicu ulja, 1 jaje, i 20 dkg oštrog brašna, to je osnovna mjera. Umjesite tijesto pa oblikujte knedle, a u svaku kuglicu tijesta stavite jednu šljivu bez koštice.
  • Kuhajte ih u vreloj vodi 15 min, a zatim ih izvaditi iz vode i stavljajte u predhodno popržene krušne mrvica na ulju. Poslužite svježe, uz dodatak umaka od brusnica ili prilog koji vam odgovara. Ako želite, knedle možete i zamrznuti te odmrzavati kuhanjem kada vam se prohtije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Andreea Duția (@andreea_dutia)

GastroReceptiZa slastan početak jeseni pripremite ove sočne knedle sa šljivama

Josipa Pavičić predstavila knjigu koja mijenja pogled na život

Promociji su prisustvovale brojne osobe iz javnog života, među kojima je bila i kuma knjige Danijela Martinović. Renata Končić Minea pročitala je odabrani ulomak iz knjige, dok...

Josipa Pavičić predstavila knjigu koja mijenja pogled na život

Promociji su prisustvovale brojne osobe iz javnog života, među kojima je bila i kuma knjige Danijela Martinović. Renata Končić Minea pročitala je odabrani ulomak iz knjige, dok...

Facebook

100,860FanovaLajkaj