Zašto bi Pavlova torte bile rezervirane samo za ljeto? Imamo i zimsku verziju s mandarinama

Ovo se mora naći na našem blagdanskom stolu.

Svi znamo da čim dođe doba jagoda, slastičarnice, a i Instagram profili food blogera, ispune se Pavlova tortama. Šumsko voće, slatke kore od šećera i vizualno jako dojmljiva prezentacija čine ovu poznatu tortu posvećenu balerini Anni Pavlovni pravom viralnom slasticom svakog proljeća i ljeta, no ove godine ćemo ju pripremati čak i tijekom zime!

Naime, zašto bi se ovaj divan desert morao kombinirati samo sa šumskim voćem? Na Instagramu smo pronašli i odličan recept s mandarinama, a koji spaja blage kiselkaste note s onima žestoko šećernima – za pravu eksploziju okusa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Honey (@thebakingboutique1)

Pavlova od mandarina

Sastojci:

Za kore:

  • 380 g bijelog šećera
  • 80 ml vode
  • 6 bjelanjaka
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 1,5 čajna žličica octa
  • 1 čajna žličica ekstrakta narančina cvijeta
  • prstohvat soli

Za kremu od mandarina:

  • 250 g šećera
  • 125 ml svježe iscijeđenog soka mandarine
  • 100 g maslaca
  • 2 velika jaja
  • 2 žumanjka
  • 2 čajne žličice kukuruznog škroba
  • 1 žlica limunova soka

Za dekoriranje:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 5-7 mandarina
  • šećer u prahu

Postupak pripreme:

  • Napravite kremu od mandarina tako da pomiješajte šećer i kukuruzni škrob u loncu. Dodajte dva jaja i dva dodatna žumanjka i sve dobro promiješajte pjenjačom. Umiješajte sok od mandarina i limunov sok i sve dobro promiješajte. Stavite smjesu na štednjak i lagano je zagrijte. Dodajte maslac narezan na kockice i miješajte sve zajedno desetak minuta dok se krema ne zgusne. Prebacite kremu u zdjelu, pokrijte je plastičnom folijom i pustite da se ohladi do kraja – barem dva do tri sata.
  • Za to vrijeme pripremite kore. Zagrijte pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva. Papirom za pečenje obložite unutrašnjost kalupa za torte, promjera oko 20 centimetara i stavite sa strane. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg s malo brašna te uz pomoć električnog miksera. Postupno ulijte u smjesu vodu, ocat i ekstrakt narančinog cvijeta. Dodajte i prosijani kukuruzni škrob u smjesu. Dobivenu smjesu prebacite i razmažite u kalup za torte.
  • Pecite Pavlovu u prethodno zagrijanoj pećnici 35 minuta. Nakon isteka tog vremena smanjite temperaturu na 130 Celzijevih stupnjeva i pecite još 50 minuta. Isključite pećnicu. Ispečenu Pavlovu ostavite u pećnici – bez otvaranja vrata – još 90 minuta nakon što ste isključili pećnicu da bi se kora osušila i ohladila do kraja.
  • Pečenu Pavlovu stavite na tanjur za posluživanje. Vrhnje istucite u šlag i premažite preko pečene kore. Preko šlaga dodajte kremu od mandarina. Oguljene mandarine položite na vrh Pavlove i sve zajedno pospite sa šećerom u prahu te poslužite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Magda Zalewska (@mazale_)

GastroReceptiZašto bi Pavlova torte bile rezervirane samo za ljeto? Imamo i zimsku...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram