Dorin Zelenika u bajkovitom okruženju hotela Rixos Premium Dubrovnik izložila svoje umjetničke radove

U galeriji hotela Rixos Premium Dubrovnik 12.srpnja 2024. otvorena je izložba „ZLATNA UVERTIRA” Dorin Zelenika, na kojoj su predstavljeni radovi akril na platnu.

“Zlatna uvertira” je serija apstraktnih radova koja istražuju harmoniju boja i emocija kroz bogate boje zlatne, zemljane i plave tonove. Ova serija nastala je kao refleksija Dorininog unutarnjeg putovanja i duboke povezanosti univerzalnim energijama. Svaka slika prikazuje njene trenutne unutarnje emocije, nekih težih životnih situacija i borbi, a zatim i onih lijepih i mirnih trenutaka.

 

Proces stvaranja ovih djela bio je slojevit i višefazni, što se najbolje vidi na djelu “Razvedravanje”. U svom radu koristi akrilne boje, prste, kistove, špatule, spužve, kartice i sve što joj je došlo pod ruku i u određenom trenutku pružalo inspiraciju.

 

Zlatna boja simbolizira sunčevu svjetlost, prosperitet i nadu. Zemljani tonovi predstavljaju stabilnost i unutarnji mir, dok plavi tonovi donose osjećaj beskonačnosti, slobode i smirenosti, evocirajući slike neba i mora. Svaka slika u ovom opusu priča svoju priču, a istovremeno je dio šire simfonije boja i emocija koje zajedno čine “Zlatnu uvertiru”.

Izložba će biti otvorena do listopada u Rixos Premium Dubrovnik hotelu, gdje će posjetitelji imati priliku uroniti u ovu jedinstvenu vizualnu i emotivnu avanturu.

O umjetnici

Dorin Zelenika svojim prvim izlaganjem napravila je upečatljiv ulazak na umjetničku scenu sa svojim smjelim i sugestivnim apstraktnim slikama. Kroz iskustvo kreiranja digitalnog sadržaja i poduzetništva, njezina strast za stvaranjem umjetnosti započela je novu i uzbudljivu avanturu. Kroz svoje apstraktne radove, Dorin istražuje područje kreativnosti i izražavanja koje je dosad bilo neistraženo, unoseći svoju jedinstvenu perspektivu i viziju u svaki potez kistom. Dok se upušta u ovaj umjetnički poduhvat, Dorin prigrljuje izazove i otkrića koja je očekuju, s oduševljenjem prihvaćajući priliku da istraži dubine svog kreativnog duha. Živi i radi u Zagrebu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dórin Zelenika (@dorinlucissima)

FotoPress
LifestyleKulturaDorin Zelenika u bajkovitom okruženju hotela Rixos Premium Dubrovnik izložila svoje umjetničke...

Dražen Petrović bi ove godine napunio 60 godina

Za nekoliko nas dana očekuje jedan od najvećih košarkaških događaja u novijoj hrvatskoj povijesti, Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića. Arena Zagreb 5....

Facebook

99,687FanovaLajkaj