Potresan film na Netflixu koji vrijedi pogledati: Society of the Snow

Napravljen po istinitom događaju.

Davne 1972. godine zbila se nesreća u kojoj se avion srušio u Andama dok je letio između Montevidea i Santiaga, a na brodu je bilo 45 putnika, uključujući mlade ragbi igrače, trenera, obitelji i članove posade. Avion je imao problema s navigacijskom opremom, a loše vremenske uvjete dodatno su pogoršali planinski vjetrovi u Andama.

Od ukupno 45 ljudi, samo je 16 preživjelo, a uskoro je postalo jasno da su preostali putnici morali preživjeti u ekstremnim uvjetima na visokim Andama, gdje su temperature bile ispod nule, a uvjeti za život vrlo teški. Preživjeli su se suočavali s izazovima poput nedostatka hrane, smrzavanja, visokih nadmorskih visina i opasnosti od lavina. Kako bi opstali, morali su donositi teške odluke poput konzumiranja mrtvih tijela preminulih putnika kako bi preživjeli.

Konačno, nakon 72 dana, dva preživjela člana grupe uspjela su stići do pomoći i organizirati spašavanje.

Ova nesreća postala je poznata po priči o preživljavanju i ljudskoj odlučnosti u ekstremnim uvjetima. Upravo to ekranizira film Society of the Snow koji poprilično zorno prikazuje agoniju i odlučnost kroz koju su prošli ovi hrabri ljudi. Film je inače iz 2022. godine, sniman je na španjolskom jeziku, a već neko vrijeme nalazi se u top 10 najgledanijih filmova na Netflixu u Hrvatskoj.

Pogledajte trailer:

LifestyleKulturaPotresan film na Netflixu koji vrijedi pogledati: Society of the Snow

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

YSL beauty predstavlja novu LOVESHINE liniju proizvoda

Od 2019. Dua Lipa globalna je brend ambasadorica za YSL beauty Libre liniju mirisa; a danas nastavlja utjelovljavati modernu ženstvenost kao novoimenovana globalna ambasadorica...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram