Rujanski ‘must-see’: Netflix uskoro postaje bogatiji za 4 kratka filma Wesa Andersona

Jedva čekamo pogledati ih jedan za drugim.

Jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih redatelja današnjice, genijalni Wes Anderson, ove je godine pun filmskih noviteta. Naime, nakon što je u kinima završilo prikazivanje njegova novog dugometražnog filma ‘The Asteroid City’, na Netflix krajem ovog mjeseca stižu i četiri nova kratka filma s njegovim potpisom. Prvi je već doživio svoju premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji, a još tri će javnost imati priliku pogledati od 27. do 30. rujna kada svi dolaze na popularnu streaming platformu.

Podsjetimo se, kratkometražni film ‘The Wonderful Story of Henry Sugar’ u Veneciji je nedavno izazvao oduševljenje svih prisutnih, a u glavnoj ulozi odlično se snašao Benedict Cumberbatch. Ovaj film na Netflix dolazi prvi, 27. rujna, a prati priču o bogatašu koji sazna kako postoji guru koji može vidjeti bez upotrebe očiju te shvati da i sam želi svladati tu vještinu kako bi mogao varati kod klađenja. Ovo je filmska adaptacija poznate priče pisca Roalda Dahla, a njegovi su tekstovi poslužili kao predlošci i za ostala tri kratka Andersonova filma.

Drugi u nizu, ‘The Swan’, dolazi 28. rujna, a prati dječaka genija kojeg dva nasilnika maltretiraju. Nakon toga na Netflix dolazi ‘The Rat Catcher’, priča o istjerivaču štakora, a posljednji u nizu ovih filmova gledat ćemo od 30. rujna. Radi se o filmu ‘Poison’ koji se temelji na priči o čovjeku koji u krevetu otkrije zmiju otrovnicu.

Inače, ovo nije prvi puta da Wes Anderson koristi predloške Dahla za svoje filmove. Prisjetimo li se, jedan od njegovih velikih uspjeha, ‘Fantastic Mr. Fox’, nastao je upravo kao adaptacija Dahlove priče. S obzirom na to da je to jedan od najpoznatijih filmova ovog redatelja, vjerujemo da će mu Dahlove priče prenesene na TV ekrane u uvijek savršeno stiliziranom svijetu opet donijeti uspjeh. Već sad znamo da ih mi jedva čekamo pogledati!

LifestyleKulturaRujanski 'must-see': Netflix uskoro postaje bogatiji za 4 kratka filma Wesa Andersona

Velika zagrebačka premijera kazališne hit komedije „Prekid preko veze“ ovacijama ispunila rasprodani Kerempuh

U produkciji kazališta Moruzgva, pokretačice i osnivačice Ecije Ojdanić, predstava proizašla iz pera renomiranog autora, dramaturga, redatelja i glumca Tristana Petitgirarda postala je nezaobilazna među ljubiteljima kazališta...

Facebook

99,687FanovaLajkaj