Ljeto u Trogiru još uvijek traje i imate vremena uhvatiti dio mediteranske čarolije grada majstora

Uputite pozdrav ljetu iz jednog od najljepših dalmatinskih gradova...

Bližimo se kraju jednog od najneobičnijih ljeta u našim životima i iako smo se u ožujku pribojavali kako od mora, sunca i vanjskih druženja neće biti ništa, srećom, to nije bio slučaj. Dok nas mediji bombardiraju vijestima o potencijalnoj krizi i drugom valu korona virusa, mi smo tu da vas podsjetimo da ljeto još traje, a ako nas posluži sreća, u “babljem ljetu” možemo uživati i iza datumskog završetka najtoplijeg godišnjeg doba.

Za sve one koji su pametno ostavili godišnji za rujanske dane ili sve one koji s mora žele uputiti još koji pozdrav ljetu, naš je prijedlog da se zaputite do Trogira koji nas je ugodno iznenadio kulturnim programom održanim u rujnu.

Na početku mjeseca trogirsku publiku oduševio je koncert Massima Savića. Jedan od naših najcjenjenijih glazbenika nastupio je u impresivnoj Kuli Kamerlengo koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i jedan je od rijetkih koji nije odustao od održavanja svojih koncerata jer kao što je sam rekao, u ovim izazovnim vremenima ljudima su potrebni glazba i radost. Predivan i specifičan vokal, emocija koju Massimo zna prenijeti na svoju publiku i fantastičan bend pretvorili su tu večer u događaj za pamćenje.

Sredinom mjeseca, točnije 12. rujna, na lokaciji parka Malarija u staroj gradskoj jezgri održalo se treće izdanje Međunarodnog Festivala nijemog filma i drugih osjetila “Bokun festivala” koji je ovaj put bio posvećen američkom komičaru nijemog filma Busteru Keatonu. Iako je zbog epidemiološke te financijske situacije festival trajao samo jedan, a ne dva dana kao inače, ovo “skromnije” izdanje, prema programu i umjetnicima koji su ga vjerno podržali, kvalitetom nimalo nije zaostalo od prethodnih izdanja.

Zanimljivost je da se Trogir tijekom rujna i zahvaljujući Bokun festivalu pretvorio u grad nijemog filma. Naime, uz odobrenje Konzervatorskog odjela u Trogiru na čelu s pročelnicom Jasnom Popović, obitelji Hamzai i Grada Trogira, na istočnom pročelju najstarije romaničke kuće na Radovanovom trgu u staroj UNESCO-ovoj jezgri, postavljena je privremena umjetnička instalacija na temu festivala. Na starom jedru jedrilice dimenzija 5,5 x 3,75 metara grafiter Dino Vejnović naslikao je lik Bustera Keatona.

Bokun Festivala
Foto: Joško Herceg
Foto: Joško Herceg

Ovaj tjedan, sve one koji se nađu u Trogiru, očekuje još jedna poslastica u Kuli Kamerlengo koja će ovaj put postati kulisa za “Splicki stand-up pod zvizdama”. U petak, 18. rujna, splitski komičari Tomislav Primorac, Ivica Lazaneo, Josip Škiljo, Ante Travizi i Ivo Musulin se nakon godinu dana ponovno vraćaju u Trogir te vas pozivaju na druženje uz 90 minuta potpuno novog repertoara! Lani su pred dupkom ispunjenim gledalištem mamili osmijehe temama muško-ženskih odnosa, kojih neće nedostajati ni ovog puta, a kroz crtice koje se dotiču aktualnih događanja vezanih za pandemiju i ostale životne peripetije ponovno će vas nasmijati do suza.

Uhvatite zadnji val ljeta u Trogiru i za sve najave događaja u “gradu majstora” pratite stranicu Visit Trogir na Facebooku ili Instagramu.

PutovanjaHrvatskaLjeto u Trogiru još uvijek traje i imate vremena uhvatiti dio mediteranske...

Novo Wonderlux Swarovski prodajno mjesto u Arena centru zrači čarolijom

Obitelj Swarovski, još od pokretanja poslovanja, svojim kupcima nudi jedinstvene komade nakita koji pričaju posebnu priču. Kroz sve ove godine obitelj je nastavila njegovati...

Francuski brend Mixa predstavio novitete za njegu suhe i osjetljive kože

Jučer je u divnom ambijentu hotela Amadria u središtu Zagreba održan panel brenda Mixa - “Koža bira #LabProvenLifeProven”. Panel je moderirala glumica i voditeljica...

Imamo prvi pogled na najiščekivaniju bridal kolekciju sezone s potpisom modnog dvojca eNVy room

Iako do službene objave lookbooka predstoje još gotovo dva mjeseca, dizajneri Vjeko Franetović i Nikica Ivančević odlučili su odškrinuti vrata svog ateljea i pružiti...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram