Beč obilježava 300. godinu održavanja adventskog sajma! Ove godine održat će se na čak 20 lokacija

Velika obljetnica kao još jedan razlog posjeta.

Beč, grad uz koji smo vezani i poviješću i kulturom, ove godine slavi veliku obljetnicu. Poznati adventski sajam po kojem je ovaj grad naširoko poznat slavi 300. godišnjicu svog održavanja, a to je samo još jedan povod da se krajem studenog i tijekom prosinca uputite u austrijsku prijestolnicu i uživate u pravoj zimskoj bajci.

Kraljevstvo blještavih dekoracija, lampica, ukrasa i uličnih svirača

Taj predivan grad u doba Adventa pretvori se u kraljevstvo blještavih dekoracija, lampica, ukrasa i uličnih svirača, a miris kuhanog vina, krafni i ostalih delicija širi se ulicama. Javna klizališta, koncerti i brojne druge atrakcije u ovo doba godine privlače turiste iz cijelog svijeta u Beč, a ove godine je najavljeno kako će adventski sajam biti posebno raskošan. Naime, održavat će se na preko 20 lokacija diljem grada.

Preko 900 blagdanskih kućica

Očekuje se da će se tako diljem Beča nalaziti preko 900 blagdanskih kućica na kojima će se moći kušati zimski gastro specijaliteti ili pak kupiti divni božićni ukrasi. Lokacije s prvim kućicama otvaraju se već 10. studenog, a najveći broj kućica ove će se godine nalaziti u staroj gradskoj jezgri, u četvrti Spittelberg gdje bi trebalo biti čak 125 kućica i štandova. Najpoznatiji i najpopularniji sajam, onaj na trgu ispred bečke gradske vijećnice, otvara se 19. studenog.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli neslihan (@fashionnes_blog)

Očekuju vas brojne atrakcije

Jedna od glavnih atrakcija, veliko božićno drvce na trgu ispred vijećnice, ove godine stiže iz Štajerske. Smreka visoka gotovo 30 metara i stara oko 130 godina već je postavljena na trgu. Ispred nje bit će jaslice s figurama izrađenima u prirodnoj veličini, a krov će poslužiti kao pozornica za trubače koji će svojim izvedbama svake večeri od 25. studenog stvarati božićni ugođaj za turiste i posjetitelje.

Bit će tu i druge atrakcije poput vrtuljaka, radionica izrade medenjaka i sličnih božićnih keksića, druženje s Djedom Mrazom za one najmlađe kao i prigodni blagdanski vlakić koji će voziti kroz jezgru grada. Moći ćete se provesti i u kočiji koju vuku konji, a najveći dio programa bit će otvoren do 26. prosinca, nakon čega će se broj atrakcija početi smanjivati. Oko 6. siječnja bečki Advent trebao bi doći svom kraju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iryna Karpenko (@i.m_karpenko)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli TRAVEL | LIFESTYLE 📍VIENNA (@nadinechristine__)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Silvia (@blueariesvienna)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaBeč obilježava 300. godinu održavanja adventskog sajma! Ove godine održat će se...

Facebook

99,687FanovaLajkaj