Dvorac kao iz bajke koji zimi izgleda čudesno: Za sve ‘wanna-be’ princeze i prinčeve

Inspirirao je čak i Walta Disneyja koliko magično izgleda.

Na svijetu postoji zaista tisuće i tisuće magičnih dvoraca. Od velikih utvrda na liticama, preko romantičnih zdanja riječnih dolina u Francuskoj, pa sve do velebnih britanskih palača na valovitim brežuljcima – dvoraca koji nam oduzimaju dah ima na pretek, no tek jedan nosi titulu najbajkovitijeg na svijetu. Naravno, radi se o dvorcu Neuschwanstein koji se smatra najljepšim primjerom njemačke neoromanike, a građen je od 1869. do 1886. te zaista izgleda kao da u njemu i dan danas žive kraljevne.

Brojni balkoni, tornjevi, veliki prozori i kule ovog dvorca smještenog u gustu šumu oduševljavaju turiste već godinama, a navodno je upravo ovaj dvorac inspirirao čak i velikog Walta Disneyja kada je crtao svoj slavni Disney dvorac iz bajke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ᴜʀɪ ↟ (@uri_picture)

Zanimljivo je da ga je dao graditi bavarski kralj Ludwig II., a koji je bio poznat kao kralj koji pati od teških duševnih bolesti. Naime, mislio je da živi u bajci te da je napravljen od stakla, a njegov je život tragično završio samoubojstvom nakon što je smijenjen s prijestolja. Svoju je vladavinu proveo gradeći nevjerojatna zdanja poput dvorca o kojem pišemo, te plaćajući poznatom njemačkom skladatelju Wagneru da sklada mistične skladbe za njega, a danas mu možemo zahvaliti što nam je u naslijeđe ostavio predivne povijesne spomenike i umjetnička djela koja je financirao.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Michael Hochsprung (@mihopix)

Sam Neuschwanstein smješten je na nadmorskoj visini od 965 metara, a od planiranih 228 prostorija, tek ih je 15 kompletno dovršeno. Ipak, Neuschwanstein izvana zaista oduzima dah čim ga vidite, a posebno čarobno izgleda okružen snježnim krošnjama stabala. Njegova bijela fasada tada se savršeno uklapa u zimski okoliš te dvorac poprima izgled stvarnog mjesta iz neke bajke braće Grimm.

Od Zagreba je udaljen oko 7 sati vožnje, u bavarskim Alpama, a posjetiti ga možete za cijenu karte od 15 eura za odraslu osobu. Unutrašnjost dvorca ne smijete fotografirati, no to je tako i tako manje bitno – vanjske zdanje je ono koje obara s nogu. U nastavku smo izdvojili neke fotke koje dokazuju kako je ovo mjesto zaista zimska destinacija iz snova koju bismo vrlo rado posjetili tijekom ovih blagdana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Schloss Neuschwanstein (@neuschwanstein.castle)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Schloss Neuschwanstein (@neuschwanstein.castle)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Schloss Neuschwanstein (@neuschwanstein.castle)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Schloss Neuschwanstein (@neuschwanstein.castle)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaDvorac kao iz bajke koji zimi izgleda čudesno: Za sve 'wanna-be' princeze...

U Sinsayju već možete pronaći pregršt dekoracija za Uskrs

Možda je rano razmišljati od Uskrsu, barem dok ne dođe prvi dan proljeća, ali razni brendovi već polako predstavljaju svoje kolekcije uskrsnih dekoracija, a...

Uz ovacije publike Enis Bešlagić premijerno izveo autorsku predstavu s kojom uskoro stiže i u Zagreb

Dugoočekivana predstava 'Da sam ja neko', kazališnog i televizijskog glumca te prepoznatljivog regionalnog TV lica – Enisa Bešlagića, sinoć je imala svoju premijeru u Brčkom, u...

Probali smo napraviti viralnu TikTok verziju Tarte Tatin i nismo požalili

Tarte Tatin je neosporno jedan od najpoznatijih francuskih deserata – pita s lisnatim tijestom, sočnim jabukama, karamelom i ‘izokrenutog’ redoslijeda slaganja i pečenja odavno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram