Najljepša na svijetu: Ova europska plaža za koju niste čuli ponijela je laskavu titulu

Sad je i mi želimo posjetiti.

Jedna od najutjecajnijih travel stranica svijeta, Europe Best Destination, za ljeto 2023. proglasila je najljepšom plažom svijeta španjolsku Torrent de Pareis. Time je spomenuta plaža dobila laskavu titulu najatraktivnije europske plaže, a obično ova titula dodatno krajem kolovoza i rujna privuče nove turiste iz cijelog svijeta – pa bi zahvaljujući Europe Best Destinationu ove godine sezona u Španjolskoj mogla biti jača no ikad prije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Frederique Jewels (@lemondedejewels)

Torrent de Pareis je plaža nesvakidašnje ljepote, a smjestila se među Balearskim otocima. Okružena kamenim liticama, a sama pješčana i okupana tirkiznim morem boje tropskih voda, ova plaža zaista izgleda rajski, a zanimljivo u vezi nje je i to što za nju malo ljudi zna. Naime, proteklih se godina nije pojavljivala na listama ‘must-visit’ plaža svijeta, a ove je pak godine odnijela pobjedu po ljepoti pa joj predviđamo veliku posjećenost sljedećih godina.

Gotovo pa skrivena od pogleda s kopna, ova plaža nosi ime koje u prijevodu znači ‘Rijeke blizanke’, što se odnosi na dvije rijeke koje povremeno teku do plaže kroz okolno stijenje te tako formiraju dramatične razlike u tonovima boje vode, kao i u formacijama stijena. Ne izgleda li zaista ovo mjesto kao da je ispalo iz bajke?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Paisajes Mallorca (@paisajes_mallorca_gi)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana Paula Cunha (@apaulascunha)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaNajljepša na svijetu: Ova europska plaža za koju niste čuli ponijela je...

Facebook

99,687FanovaLajkaj