Najromantičniji restoran svijeta zove nas u posjet jugu Italije

Prepoznatljiva lokacija iz filmova, ali i s profila influencerica.

Uz Ryanair letove dostupnost svjetskih destinacija nikada nije bila laška, a iz Zagreba tako direktno možete putovati do Rima, Pise, Milana i Napulja. I iako su sve te destinacije predivne, mi ovih dana maštamo o Bariju, na samom jugu Italije i na peti njezine prepoznatljive ‘čizme’.

Naime, tamo se nalazi jedan od najromantičnijih settinga za dining na svijetu, a radi se o megapopularnom restoranu ‘Grotta Palazzese’. Ovaj restoran smješten je u stjenovitoj pećini iznad mora, a izgleda čarobno, pa ne čudi da se kao scenografija pojavljuje i na viralnim videima i postovima influencerica, kao i u mnogim holivudskim filmovima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ines Fiorini🇮🇹| My travel diary (@pinkines)

Palazzo pećina u kojoj se nalazi restoran prirodno je udubljene u stijeni, odnosno morskoj litici, a do nje vas vodi kameni putić uz more. U samoj pećini čekaju vas brojni stolovi, svijeće i lampice, pa je setting više nego romantičan, a za rezervaciju mjesta za sjedenje čeka se i po godinu dana! Zanimljivo je da fascinacija ovim mjestom traje još od 18. stoljeća, kada se po prvi puta ono počelo koristiti za posebne zabave i domjenke ondašnje aristokracije talijanskog juga.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessica Badawi (@jessbadawi)

Da biste dakle uživali u romantičnoj večeri na ovom mjestu, morate svoj dolazak planirati puno unaprijed – no svaki trud se isplati jer je gurmansko iskustvo navodno neponovljivo, a uz to imate i kulisu za snimanje nezaboravnih fotografija. Samo mjesto u kojem se nalazi ‘Grotta Palazzese’ zove se Polignano a Mare te se radi o malom mjestašcu u Apuliji koja je poznata po divnom moru i plažama. Dakle, nakon večere možete otići i na noćno kupanje iz snova!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ines Fiorini🇮🇹| My travel diary (@pinkines)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cool Material (@coolmaterial)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaNajromantičniji restoran svijeta zove nas u posjet jugu Italije

Facebook

99,687FanovaLajkaj