Zagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Hoćete li ga posjetiti?

Zagreb svake godine postaje sve bogatiji i bogatiji za ponudu kulturnih sadržaja – od radionica izrade bonsai drvaca, preko wine radionica i keramičarskih kreativnih evenata, pa sve do novih muzejskih postava. Tako smo sada saznali da se 16. svibnja u našem glavnom gradu otvara i prvi hrvatski Muzej putovanja!

Muzej će biti posvećen povijesti putovanja i fenomenu ljudske ljubavi prema istraživanju novih predjela svijeta, od antike pa sve do danas. Naglasak će biti stavljen na 20. stoljeće i suvremeni turizam, kao i ekološki, ‘zeleni’ način putovanja koji je goruća tema posljednjih godina. Interaktivnim izložbenim postavom bi se trebalo uključiti posjetitelje u samu izložbu te im omogućiti učenje o putovanjima, kao i poticanje i inspiriranje na ista.

Projekt nosi naziv Travel Experience Museum, a postav će uključivati i multimedijske, VR i AR dijelove izložbe, što bi trebalo posjetiteljima pružiti nezaboravno iskustvo posjeta. Adresa muzeja ne može biti centralnija, pa će on tako biti smješten u samom središtu Zagreba, na Trgu bana J. Jelačića, u prolazu Neboder, Ilica 1.

Radno vrijeme od utorka do nedjelje je od 10 do 20 sati, a petkom je Muzej otvoren do 22 sata, dok ponedjeljkom radi skraćeno od 12 do 20 sati. Cijena ulaznice za odraslu osobu je 11 eura, a sve ostale informacije možete pronaći klikom na link. Mi ćemo sto posto već u svibnju obići ovu novu turističku atrakciju našeg grada!

PutovanjaZagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Facebook

99,687FanovaLajkaj