Tko bi odolio ovom domaćem Aperol Spritz osvježavajućem sladoledu?

Ultimativna ljetna slastica.

Kao što su prošla ljeta bila u znaku gin tonica, ovo je posve obilježeno narančastim talijanskim pićem – Aperol Spritzom. Nema ljetne terase ili kafića na kojem se tijekom večeri ne može vidjeti velika čaša s žarkim napitkom i puno leda, a nakon što se zaluđenost okusom Aperola preselila i na torte, pa smo vam tako već predstavili recept za Aperol cheesecake, sada se čini se uvukla i u sladoledarnice.

Naime, na Instagramu se masovno počeo dijeliti recept za Aperol Spritz domaći sladoled, a koji savršeno utjelovljuje kremastu teksturu sladoleda i okus dragog nam koktela. Prosecco, Aperol, mineralna voda i slatke note naranče u ovom će vas sladoledu oduševiti, a jako ga je lako pripremiti.

Zašto se onda jedne večeri ne biste počastili sladoledom koji je ujedno i ukusan koktel?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Food Lover (@foodie_nancyy)

Domaći Aperol Spritz sladoled

Sastojci:

  • 0.5 šalice šećera
  • 1 žlica biljnog slatkog sirupa (okus po želji, ali bolje što neutralnije arome)
  • 200 ml prosecca
  • 300 ml gazirane vode
  • 300 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
  • 100 ml Aperola
  • 1 žlica soka od limuna

Postupak pripreme:

Priprema ovog sladoleda jako je jednostavna, a sve što trebate napraviti je pomiješati prosecco, šećer i biljni sirup u lončiću i pustiti da sve zavrije na laganoj vatri. Povremeno smjesu miješajte sve dok se šećer posve ne otopi i nestanu grudice. Kuhajte smjesu oko 10 minuta, a potom lončić maknite s vatre te dodajte smjesi gaziranu vodu, sok od naranče, Aperol i sok od limuna. Sve dobro sjedinite sa špatulom miješajući i potom ulijte smjesu u kalup za sladoled i pustite smjesu da se dobro ohladi u frižideru. Najbolje je da odstoji preko noći ili barem 4 sata. Zatim smjesu izlijte u blender i izbjendajte ju, a potom prelijte ponovno u kalupe za sladoled na štapiće ili pak u posudu za sladoled u formi kuglica te spremite u zamrzivač. Poslužite nakon jedne noći hlađenja.

GastroReceptiTko bi odolio ovom domaćem Aperol Spritz osvježavajućem sladoledu?

Hrvatski brend Moel zabljesnuo u britanskom izdanju Voguea

Autori u ovom najpoznatijem svjetskom magazinu navode kako Moelovi proizvodi utjelovljuju pojam rafiniranosti i elegantnog življenja, ali su i puno vise od toga jer...

Zadarska tržnica dobila je prvi gradski vinski vrt! Evo što je u ponudi

Tržnice su mjesta živosti, strujanja energije grada, kupovine, smišljanja recepta i druženja, a postoji nešto posebno šarmantno u istraživanju onih lokalnih, diljem svijeta, ali...

eNVy room slavi 20 godina! Što je obilježilo njihovo modno putovanje?

Na isti taj datum, samo dva desetljeća kasnije, Nikica Ivančević i Vjeko Franetović će u Rimac Campusu održati eNVy room reviju powered by 1664...

Zelene slavonska oaza: Park šuma Jankovac zove vas u posjet

Hrvatska se zazelenila, a prolistala drveće, svježa trava i visoke proljetne temperature zovu nas da svaki slobodan trenutak provodimo u prirodi. Osim očitih opcija,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram