Kao što su prošla ljeta bila u znaku gin tonica, ovo je posve obilježeno narančastim talijanskim pićem – Aperol Spritzom. Nema ljetne terase ili kafića na kojem se tijekom večeri ne može vidjeti velika čaša s žarkim napitkom i puno leda, a nakon što se zaluđenost okusom Aperola preselila i na torte, pa smo vam tako već predstavili recept za Aperol cheesecake, sada se čini se uvukla i u sladoledarnice.
Naime, na Instagramu se masovno počeo dijeliti recept za Aperol Spritz domaći sladoled, a koji savršeno utjelovljuje kremastu teksturu sladoleda i okus dragog nam koktela. Prosecco, Aperol, mineralna voda i slatke note naranče u ovom će vas sladoledu oduševiti, a jako ga je lako pripremiti.
Zašto se onda jedne večeri ne biste počastili sladoledom koji je ujedno i ukusan koktel?
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Domaći Aperol Spritz sladoled
Sastojci:
- 0.5 šalice šećera
- 1 žlica biljnog slatkog sirupa (okus po želji, ali bolje što neutralnije arome)
- 200 ml prosecca
- 300 ml gazirane vode
- 300 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
- 100 ml Aperola
- 1 žlica soka od limuna
Postupak pripreme:
Priprema ovog sladoleda jako je jednostavna, a sve što trebate napraviti je pomiješati prosecco, šećer i biljni sirup u lončiću i pustiti da sve zavrije na laganoj vatri. Povremeno smjesu miješajte sve dok se šećer posve ne otopi i nestanu grudice. Kuhajte smjesu oko 10 minuta, a potom lončić maknite s vatre te dodajte smjesi gaziranu vodu, sok od naranče, Aperol i sok od limuna. Sve dobro sjedinite sa špatulom miješajući i potom ulijte smjesu u kalup za sladoled i pustite smjesu da se dobro ohladi u frižideru. Najbolje je da odstoji preko noći ili barem 4 sata. Zatim smjesu izlijte u blender i izbjendajte ju, a potom prelijte ponovno u kalupe za sladoled na štapiće ili pak u posudu za sladoled u formi kuglica te spremite u zamrzivač. Poslužite nakon jedne noći hlađenja.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.