Omiljene kremaste čokoladice brenda Kinder jedna su nam od najdražih slastica od djetinjstva pa sve do odrasle dobi. Malo što nas može toliko razveseliti kao kupovina klasične kutije u obliku pravokutnika sa slikom dječaka koji se smije jer će upravo jesti Kinder čoksicu, a sad smo pronašli i recept koji savršeno pretvara malenu čokoladicu u veliki, kremasto-hrskavi tart.
Naime, u bespućima Instagrama naišli smo na recept za Kinder tart, odnosno svojevrsnu Kinder pitu, a koja kombinira okuse mliječne čokolade, lješnjaka i mlijeka te je apsolutno neodoljiva. Naučite kako je napraviti u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Kinder tart
Sastojci:
Za podlogu:
- 200 gr mljevene plazme (možete staviti i 100 gr plazme i 100 gr mljevenih lješnjaka)
- 100 gr maslaca
- 50 gr otopljene čokolade ili Nutelle
- 10 žlica toplog mlijeka
Sastojci za kremu:
- 6 Kinder čokoladica
- 100 gr mliječne čokolade
- 100 gr bijele čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
- par žlica Nutelle za premazivanje
Postupak pripreme:
- Otopiti čokoladu i maslac na pari, dodati mlijeko pa sve lijepo sjediniti, prohladiti malo i dodati plazmu. Sve umiješati pa rasporediti smjesu po dnu i rubu kalupa promjera 22 cm. Blago utisnuti Kinder čokoladice u dno, u smjesu, tako da svaka šnita sadrži po jednu. Ostaviti da se hladi i steže. Za to vrijeme pripremiti kremu.
- Na pari otopiti bijelu čokoladu i umiješati s 50 ml slatkog vrhnja, pa kad se lijepo sjedine izliti smjesu preko čokoladica utisnutih u podlogu. Postupak ponoviti i s mliječnom čokoladom i preostalih 50 ml vrhnja, pa je izliti preko bijele kreme i staviti sve da se hladi par sati. Prije posluživanja namazati par žlica Nuttele preko tarta. Možete dodati i mrvljene tostiranje lješnjake. U slast!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.