Tjedan si zasladite uz prhke keksiće ‘Slatka srca’, najslađi valentinovski snack!

Jednostavni za pripremu, a tako ukusni.

Valentinovo je doba posebne romantike koja se osjeti svuda u zraku, a ako ove godine želite vama posebnu osobu razveseliti slatkim tematskim receptom, pronašli smo pravu stvar za vas. Naime, radi se o keksima zvanima ‘Slatka srca’, a koji su nas oduševili svojom prhkom teksturom tijesta koje se topi u ustima i kombinacijom okusa džema i čokolade. Idealan brzi recept kada želite fini, brzo gotovi i nadasve romantični desert.

Keksi ‘slatka srca’

Sastojci:

Za tijesto:

  • 250 g brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 g maslaca
  • 1 žumanjak
  • prstohvat soli
  • džem od malina

Glazura:

  • 100 g crne čokolade, 70% kakaa
  • 2 žlice ulja

Postupak pripreme:

  • Brašno prosijte, dodajte mu sol i šećer u prahu. Hladan maslac narežite na kockice i ubacite u brašno. Prstima utrljajte maslac u brašno. Dodajte žumanjak i zamjesite tijesto. U početku će djelovati da je potrebno tekućine, ali bez brige, uporno mijesite, maslac će popustiti i dobit ćete finu loptu tijesta. Podijelite na 2 dijela, uvijte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku na najmanje 1 sat, da tijesto odstoji.
  • Pripremite 2 velika pleha za pečenje, obložite ih papirom za pečenje. Pećnicu upalite da se grije na 180°C.
  • Izvadite tijesto iz hladnjaka, ostavite 10-ak minuta da se malo ugrije. Valjkom razvucite tijesto na pobrašnjenoj površini, na debljinu od 0.5 cm. Modlom u obliku srca vadite keksiće, redajte ih na pleh s malim razmakom između svakog keksa. Ostatke opet zamijesite i ponovite postupak. I tako dok ne potrošite sve tijesto.
  • Pecite ih 10-12 minuta, čim krenu da dobivaju boju izvadite ih iz pećnice. Prebacite na rešetku da se hlade. Kada se ohlade, namažite ih malom količinom džema, tanko, kako ne bi curilo sa strane. Kada namažete keksiće, na namazanoj strani ih spojite jedan na drugi, tako da vam prema van ostanu stranice koje nisu namazane. Spojite sve keksiće.
  • Istopite čokoladu s uljem, presipajte u dublju posudicu pa umačite svaki keks u čokoladu. Umočene kekse redajte na tacnu ili tanjur te stavite na hlađenje u hladnjak na još dva sata, da se čokolada stegne.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Residences of Wilmette (@residencesofwilmette)

GastroReceptiTjedan si zasladite uz prhke keksiće 'Slatka srca', najslađi valentinovski snack!

Hrvatski brend Moel zabljesnuo u britanskom izdanju Voguea

Autori u ovom najpoznatijem svjetskom magazinu navode kako Moelovi proizvodi utjelovljuju pojam rafiniranosti i elegantnog življenja, ali su i puno vise od toga jer...

Zadarska tržnica dobila je prvi gradski vinski vrt! Evo što je u ponudi

Tržnice su mjesta živosti, strujanja energije grada, kupovine, smišljanja recepta i druženja, a postoji nešto posebno šarmantno u istraživanju onih lokalnih, diljem svijeta, ali...

eNVy room slavi 20 godina! Što je obilježilo njihovo modno putovanje?

Na isti taj datum, samo dva desetljeća kasnije, Nikica Ivančević i Vjeko Franetović će u Rimac Campusu održati eNVy room reviju powered by 1664...

Zelene slavonska oaza: Park šuma Jankovac zove vas u posjet

Hrvatska se zazelenila, a prolistala drveće, svježa trava i visoke proljetne temperature zovu nas da svaki slobodan trenutak provodimo u prirodi. Osim očitih opcija,...

Hrvatski brend Moel zabljesnuo u britanskom izdanju Voguea

Autori u ovom najpoznatijem svjetskom magazinu navode kako Moelovi proizvodi utjelovljuju pojam rafiniranosti i elegantnog življenja, ali su i puno vise od toga jer...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram