Zaboravite na klasični i zaljubite se u ovaj proljetni tiramisu sa šumskim voćem!

Jednostavan desert za maksimalni užitak.

Tiramisu je jedan od onih bezvremenskih gastronomskih klasika koje nam je uvijek drago vidjeti poslužene na stolu. Spoj kremastog mascarponea, laganog okusa kave i prodornog ruma uvijek nas iznova osvoji pa ne čudi da su slastičari kreirali i brojne twistove na ovaj recept.

Tako smo već kušali tiramisu s jagodama i tiramisu s okusom kokosa, a sad je došlo vrijeme i za jednu osvježavajuću inačicu ovog deserta. Naime, pronašli smo recept za tiramisu sa šumskim voćem koje će naše okusne pupoljke uvesti u proljetno doba, a priprema je jednostavna i vrlo brza.

Može li bolje od toga?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @nicoflou but also Food (@nicoflood)

Tiramisu sa šumskim voćem

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 8 žlica šećera
  • 40 piškota
  • 500 g mascarpone sira
  • malo ruma
  • 300 g šumskog voća
  • kakao za dekoraciju

Postupak pripreme:

  • Bjelanjke umutite s četiri žlice šećera u čvrsti snijeg, a u drugoj posudi umutite četiri žumanjka s četiri žlice šećera (kuhati sve zajedno na pari dok se šećer ne otopi). U žumanjke dodati mascarpone sir, sve skupa umutiti, a zatim u tu kremu dodati snijeg od bjelanjaka i nježno špatulom povezati dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Šumsko voće prokuhati s malom žličicom maslaca, vanili šećera i malo ruma. Također, skuhajte kavu i stavite u nju malo ruma, ostavite je da se slegne i ohladi.
  • Uzeti piškote i jednu po jednu umakati u tekućinu od kave i ruma. Zatim na pladanj/posudu slagati red piškota, red šumskog voća i red kreme te ponavljati dok ne potrošite sve sastojke. Zadnji sloj kolača neka bude krema koju ćete prije posluživanja dodatno posipati s kakaom i zatim ostaviti par sati u hladnjaku da se kolač dobro stegne.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Duygu Huner (@pink_apron_kitchen)

GastroReceptiZaboravite na klasični i zaljubite se u ovaj proljetni tiramisu sa šumskim...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram