Buča iliti bundeva neosporna je vladarica jesenskih mjeseci i naših stolova. Od guste juhe od buče pa sve do Pumpkin Spice Lattea – bundeva je pronašla svoj put do mnogih delicija u kojima uživamo ovih dana, a ako nemate ideja za što ju još iskoristiti, mi vam sugeriramo da je kušate u formi cheesecakea – nećete se razočarati.
Naime, cheesecake od bundeve kremastija je verzija klasične pite od bunedeve, a i lakši i bži desert za pripremu. Recimo, recept koji vam danas donosimo uopće ne traži da palite pećnicu već da tortu samo ‘odmorite’ u hladnjaku. I sastojci i sama izrada cheesecake od bundeve vrlo je jednostavna i time pogodna za sve amaterske slastičare, neovisno o iskustvu, a kombinacija okusa i kremaste teksture oborit će vas s nogu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Cheesecake od bundeve
Sastojci:
- 150 g smrvljenih čajnih keksa po želji
- 75 g rastopljenog maslaca
- 450 g sirnog namaza (sobne temperature)
- 400 g pirea od bundeve
- 250 ml vrhnja za šlag
- 130 g šećera u prahu
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 čajna žličica cimeta u prahu
- ½ čajne žličice muškatnog oraščića u prahu
Postupak pripreme:
- Prvo pripremite podlogu tako da čajne kekse sameljete u prah i pomiješate s rastopljenim maslacem. Trebali biste dobiti smjesu nalik na mokar pijesak. Dobivenu smjesu utisnite u kalup promjera 20 centimetara koji ste prethodno malo namastili ili obložili papirom za pečenje.
- Mikserom istucite vrhnje u šlag. Stavite sa strane. U drugoj zdjeli izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijte laganu jednoličnu kremu. Dodajte pire od bundeva, cimet u prahu, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije i nastavite miksati dok se sastojci ne sljube. Ručno umiješajte šlag u kremu na bazi sira i bundeve.
- Dobivenu smjesu premažite preko podloge i stavite u hladnjak na barem četiri sata ili preko noći. Po želji tortu možete staviti i u frizer. Cheesecake s bundevom poslužite s nešto dodatnog šlaga i po želji s preljevom od karamele ili cimeta.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.