Arcotel Allegra Zagreb poziva na Aperitivo, uživanje i opuštanje nakon napornog radnog dana u izvrsnim pićima i slasnim zalogajčićima u hotelskom Joe’s baru!
Aperitivo je nastao u Italiji, točnije u Torinu 1786. godine jednostavnim serviranjem muškata infuziranim s raznim začinima, kao svojevrsna uvertira u večeru, sat, dva magičnog vremena opuštanja u divnim okusima.
“Na ideju o Aperitivu došli smo zbog činjenice da na našoj barskoj sceni nedostaje sličnih ponuda, tj. rijetki su barovi koji rade na kompatibilnosti koktela, odnosno aperitiva i hrane. Htjeli smo da u Joe’s baru ponudimo nešto novo za naše goste, kako bi ih educirali što je Aperitivo i što se u takvim prilikama pije,” rekla je Ljiljana Mikić, generalna menadžerica Arcotela Allegra Zagreb.
Zamišljen je kao drinks&food after work druženje, a uz kupljeno alkoholno piće, finger food je besplatan. Barmen Mandarić, dobro poznat po fantastičnim koktelima, pripremio je specijalna pića i koktele, dok je za finger food zadužen chef Ivan Simončić.
“Smatram da je Aperitivo koncept idealan za naš bar jer osim široke ponude pića, gosti mogu konzumirati i raznovrsne delicije u obliku finger fooda. Osim izvrsnih vina, pjenušca, gin tonica i ostalih miješanih pića, moja preporuka kod odabira pića je svakako Negroni, talijanski aperitivni koktel iz 1919. godine, koji je zaštitni znak talijanskog aperitiva,” rekao je Ivan Mandarić.
Sir s dinjom, pizzete, ukusne hladne slate, slatki zalogajčići te rezano voće u kombinaciji s omiljenim pićima opustit će vas i pripremiti za ukusnu večeru. Naša preporuka – restoran Radiccio poznat po vrhunskoj kvaliteti svoje kuhinje i gurmanskim užicima.
Recept za NEGRONI
- 30 ml Broker’s džina
- 30 ml Martini Rosso
- 30 ml Camparija
Ukras: suhi kolut naranče/korica naranče
Priprema: promiješajte žlicom i procijedite u tumbler čašu, poslužite s kockom leda, bez slamke.