SELECTEDD predstavio brutalističku LOUISE ROE

Zagrebačka dizajnerska trgovina, galerija i knjižara SELECTEDD u suradnji s danskim brendom za unutarnje uređenje LOUISE ROE iz Kopenhagena na Furniture Showu Zagreb Design Weeka predstavio je brutalističku kolekciju rasvjetnih tijela, staklenih i keramičkih vaza i multifunkcionalnog posuđa te time najavio ekskluzivno zastupništvo i uvođenje brenda u ponudu.

LOUISE ROE kolekcija, koju potpisuje osnivačica Louise Roe Andersen, istražuje spoj umjetničke intuicije i europskog zanatstva kroz sofisticirane, ručno izrađene predmete. U svom radu, Louise koristi prirodne materijale poput stakla i čelika koji funkcionalno pridonose novoj estetskoj harmoniji spajajući funkcionalnost i umjetnički izraz.

Ekscentričnost postava očituje se u najsitnijim detaljima

Težnja prema besprijekornom dizajnu i umjetničkoj intuiciji jasno se očituje u detaljima postava – mreži keramičkih cijevi Halo svjetlosne skulpture, organskim oblicima umjetničkih Pirout vaza, staklenim i keramičkim Balloon vazama, keramičkoj vazi Vinci, kao i ručno zavarenom, poliranom multifunkcionalnom stolnom priboru od nehrđajućeg čelika kojeg čine niske i visoke čaše za šampanjac i posuda za hlađenje vina

“Fokusiram se na igru svjetla i sjene”

Inspiraciju za kolekciju Louise je crpila iz raznih izvora, kako povijesnih tako i suvremenih, lokalnih i međunarodnih. Sa osjetilima širom otvorenima, neprestano upija i filtrira okolinu, promatrajući oblike, boje i detalje grada, prirode i ljudi. Sklona jednostavnim, ali detaljnim oblicima, osjeća se ugodno u sferama između ranog art décoa, brutalizma 30-ih i minimalizma Bauhausa. – Privlače me betonske zgrade, geometrijski i skulpturalni atributi, funkcionalizam s detaljima koji čine razliku. Klonim se koncentrirane ornamentike i fokusiram se na igru svjetla i sjene. Preferiram minimalistički izraz, ali bez gubljenja iz vida onog jednog detalja koji čini da sve zapjeva – istaknula je. 

Louise dizajnu pristupa istraživački, a kreativna ograničenja doživljava kao ugodan izazov. Uz orijentiranost na rješenja, s otvorenim rukama prihvaća nove procese i perspektive, a koje je SELECTEDD profinjeno prikazao odabranim postavom.

S otvorenjem Zagreb Design Weeka, LOUISE ROE kolekcija dostupna je u SELECTEDD trgovini i webshopu.

FotoPress
Jolie domJolie biraSELECTEDD predstavio brutalističku LOUISE ROE

Facebook

99,687FanovaLajkaj