Svjesni smo da vam većinski donosimo recepte za slastice – od vrućih čokolada s twistom, pa sve do torti i palačinki u raznim verzijama. Zato vam ovog puta pišemo o kremastoj tjestenini koja nije slatka, ali će vas oduševiti – brzo se priprema, obiluje zdravim namirnicama i raskošnim okusima, a utjelovljuje pravu esenciju comfort food jesenskih jela. Trebat će vam tek par sastojaka, a većinu već ionako vjerojatno imate kod kuće.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Tjestenina u umaku od bundeve
Sastojci:
- 300 g bundeve
- 30 g maslaca
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka, protisnut
- 150 g slanine
- 350 g tjestenine po izboru
- 1 grančica ružmarina
- 100 g svježeg kravljeg sira
- 100 ml suhog bijelog vina
- sol, po ukusu
- papar, po ukusu
- 3 žlice maslinovog ulja
- ribani sir
Postupak pripreme:
- Pripremite bundevu – potrebno je skinuti koru, očistiti unutrašnjost od koštica i narezati ju na kockice. Slaninu narežite na kockice kao i luk, a listiće ružmarina usitnite. Zagrijte maslac
- Na vruću tavu dodajte maslac i pričekajte da se otopi. Dodajte luk, kockice slanine i češnjak, promiješajte i pržite na laganoj vatri 5 do 10 minuta. Dodajte bundevu. Dodajte nasjeckani ružmarin, pržite 2 minute pa dodajte nasjeckanu bundevu. Sve skupa miješajte na srednje jakoj vatri otprilike 10 minuta. Posolite i popaprite po ukusu.
- Ulijte vino i pričekajte da ono napola ispari. U međuvremenu u lonac vrele vode dodajte tjesteninu i kuhajte ju po uputama na pakiranju.
- Dok se tjestenina kuha, bundevu i ostale sastojke stavite u blender, dodajte kravlji sir i blendajte u intervalima dok ne dobijete glatku smjesu.
- Tjesteninu ocijedite kada je kuhana i prebacite na vrelu tavu s 3 žlice maslinovog ulja, dodajte umak od bundeve, promiješajte i kratko ugrijte da se svi sastojci sjedine. Tjesteninu poslužite u manje zdjelice ili dublje tanjure, posipajte naribanim sirom i uživajte.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.