Miris djetinjstva u vašoj kuhinji: Domaći bakini keksići s jabukom i cimetom

Klasičan jesenski recept za vikend pod dekicom.

Postoje oni dani kada nam se teško izvući iz kreveta i raditi bilo što produktivno, a sve nam se čini da će ovaj tjedan biti upravo takav. I zbog toga smo si odlučili osigurati što udobniju, cozy atmosferu, jednostavno odmarati i uživati u toplini doma, ali i domaćoj kuhinji. I baš zato smo posegnuli za kuharicom naše bake i iz nje izvukli recept za keksiće koji nas mirisom i okusom odmah vraćaju u hladna jutran našeg djetinjstva. Naravno, riječ je o jesenskom klasiku, keksima s jabukom i cimetom, ultimativnom comfort food slasticom ovog doba godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Michele Rosen (@paleorunningmomma)

Keksići s jabukom i cimetom

Sastojci:

  • 1 velika jabuka (oguljena i naribana)
  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g zobenih pahuljica (može i mljevenih)
  • 100 g maslaca (sobne temperature)
  • 80 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica cimeta
  • 1⁄2 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Po želji: malo muškatnog oraščića, vanilija ili nasjeckani orasi

Postupak pripreme:

  • U većoj posudi izmiksajte maslac i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte jaje i dobro umutite.
  • U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke – brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli. Suhe sastojke postupno dodajte u smjesu s maslacem. Na kraju dodajte naribanu jabuku (lagano iscijedite višak tekućine) i sve sjedinite.
  • Žlicom oblikujte male hrpice na lim obložen papirom za pečenje, ostavljajući razmak između njih. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 do 18 minuta, dok rubovi ne poprime zlatnu boju. Ostavite ih da se malo ohlade i onda u njima uživajte dok su još topli, uz miris cimeta koji ispunjava prostor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Suzy Recipes (@suzyrecipes)

GastroReceptiMiris djetinjstva u vašoj kuhinji: Domaći bakini keksići s jabukom i cimetom

Facebook

100,860FanovaLajkaj