Pet mjesta u Beogradu s apsolutno fantastičnom hranom

Spremate se na put u prijestolnicu Srbije? Imamo prijedloge gdje trebate jesti!

Kada dođete u Beograd imate dojam da ste došli u svjetsku metropolu, to se osjeća u zraku i na ulicama i zapravo nema veze s brojem stanovnika već duhom grada koji je obilježen „šušurom“ i neprestanim „movingom“. Posljednji popis stanovništva napravljen je 2011. godine i prema njemu glavni grad Srbije broji preko milijun i 600 tisuća stanovnika, no kako nam je otkrio @belgrade.insider taj broj sada je zasigurno veći. Baš kao i što očekujete od jedne metropole, sadržaja je puno, vremena malo, ali to nas nije previše opterećivalo na kratkom vikendu na koji nas je vodio Međunarodni sajam turizma Place2Go u suradnji s Turističkom organizacijom Beograda. Uostalom, već nakon par sati energije koju Beograd nudi, znali smo da je to mjesto na koje ćemo se vraćati i vraćati.

Gurmani i svi oni koji bilo koju destinaciju vole istražiti kroz ponudu hrane i lokalnih specijaliteta, u Beogradu se neće razočarati. Od tradicionalne kuhinje pa do egzotike i miksa tog dvoje, uspjeli smo zagrebati samo površinu gastronomske ponude Beograda i izdvojili mjesta koja nikako ne smijete propustiti ako vas put nanese prema istoku.

Smokvica

Ugodan i prostran prostor restorana Smokvica idealno je okruženje za sjediti satima i uz hranu i piće uživati s prijateljima. Imat ćete dojam da ste u svom dnevnom boravku, a uz opuštenu atmosferu teško je izdvojiti samo jedno jelo koje tamo trebati isprobati. Ovaj koncept toliko je oduševio Beograđane i turiste da se Smokvica otvorila na još par lokacija. Naš prijedlog je fantastičan falafel i rebarca koja se tope u ustima.

@smokvicabelgrade

Mama Shelter Belgrade

Smješten u samom centru Beograda, krovni restoran poznatog hotela pruža fantastičan pogled na centar, a interijer odiše razigranim duhom i brojnim detaljima koji će vam zaokupirati pažnju. Odlično mjesto za nešto pregristi, nabaciti koju fotografiju i napuniti baterije prije daljnjeg istraživanja grada.

Bistro Grad Hometown Food

Mali restoran u centru prvo će vas osvojiti dizajnom koji uključuje mramorne stolove sa zlatnim akcentima i operom koja svira u toaletu. Jelovnik je utemeljen na klasičnim jelima ovog podneblja, ali s modernim twistom. Probajte juneći ramstek preliven umakom od tartufa koji se služi uz celer i mladi luk serviran na pečenoj palenti s parmezanom.

Bistro Grad Hometown Food

Beogradski market

Ako se želite ubaciti u gužvu koja će vam napuniti energiju i dati dojam da ste izvan Balkana, Beogradski market je mjesto koje morate posjetiti. Smještena na Dorćolu, ova food hala u industrijskom uređenju s mali milijun šarmantnih detalja ima nekoliko restorana s raznolikom ponudom, a na posjet vas neće privući samo gastronomija već i prva urbana destilerija u ovom dijelu Europe, koktel bar, kraft pivovare, cvjećara, itd.

Beogradski market

EL TORO, Beton Hala

Smještena na Savi, Beton Hala izdaleka izgleda točno kako i zvuči, no upravo su se na tom mjestu smjestili brojni restorani, točnije njih 17. Na nagovor naše organizatorice koja nam je pričala o “tanjirićima” u restoranu latinske kuhinje El Toro, zaputili smo se u moderno i ugodno uređen restoran te naručili pregršt ukusnih zalogaja. Ideja je ta da vam za stol stižu tanjuri svako par minuta koji će vam na najbolji način prikazati širinu ponude restorana i sve okuse koji nudi. Mi smo stigli do “tanjirića” 16 i dalje nismo mogli!

PutovanjaMeđunarodna putovanjaPet mjesta u Beogradu s apsolutno fantastičnom hranom

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram