Krumpir je jedna od onih namirnica koju malo tko ne voli, a može se pripremati na veliki broj načina. Iako najčešće kao prilog, krumpir se može poslužiti i kao samostalno jelo, a onaj pečen u foliji s ukusnim dodacima idealna je opcija za večeru. Priprema ne zahtjeva velike kulinarske vještine, a postupak i sve potrebne namirnice donosimo u nastavku:
Sastojci:
4 velika krumpira
10 dkg pancete
4 dcl milerama
10 dkg mozzarelle
1 režanj češnjaka
maslac
peršin
papar
sol
Priprema:
Krumpir operite, stavite na aluminijsku foliju pa posolite i na svaki krumpir stavite komadiće maslaca. Zamotajte (svaki posebno) u foliju i pecite 45 minuta na 200 C. Mileram posolite, popaprite i pomiješajte sa sjeckanim češnjakom i peršinom. Pancetu kratko prepržite na tavi pa stavite na papir da se ocijedi. Kada je krumpir gotov, rastvorite ga, prelijte mileramom, dodajte pancetu i komadiće mozzarelle i vratite u pećnicu na nekoliko minuta da se sve skupa zapeče. Poslužite toplo.