Velvet nam je otkrio recept za najfiniji kolač od zobenih pahuljica, mascarponea, šumskog voća i jagoda

Morate ga isprobati!

 

Velvet je postao najljepši glasnik proljeća, mjesto u kojem uživaju sva vaša osjetila i čula, mjesto gdje cvijeće ima glavnu ulogu. Upravo u rascvjetanom Velvetu u Dežmanovoj ulici u Zagrebu možete uživati u cvjetnoj rapsodiji i to ne samo u uređenju prostora, nego cvijeće ovdje caruje u interijeru, kolačima, vazama, teglama, na stolovima i terasi. Proljeće i prirodu u svom punom cvatu i raskoši osjetit ćete u Velvetu bilo da se osladite kolačima, kavom ili sokovima na njihovoj terasi ili unutrašnjem interijeru.

Ako još niste imali priliku isprobati sve slastice koje trenutno nude, obavezno svratite u Velvet, smjestite se na terasu koja će vas iznenaditi mirnoćom i zelenim ugođajem pa naručite kolač od zobenih pahuljica, mascarponea, šumskog voća i jagoda koji će vas odmah osvojiti savršenim omjerom hrskave, kremaste i osvježavajuće teksture. A svi ostali koji trenutno nisu u prilici posjetiti ovo šarmantno mjesto, ne brinite, tim koji se krije iza Velveta otkrio nam je recept za ovaj divan kolač!

 

 Kolač od zobenih pahuljica, mascarponea, šumskog voća i jagoda

 

Recept:

Sastojci za podlogu:

200 gr zobenih pahuljica
100 gr maslaca
100 gr smeđeg šečera

Sastojci za kremu:

3 žutanjka
50 gr šećera
300 gr mascarpone-a
2 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Na pari tući jaja i šećer. Smjesu pustiti da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodati mascarpone i slatko vrhnje. Sve dobro promiješati mikserom.
Za podlogu je potrebno otopiti maslac i pomiješati ga sa zobenim pahuljicama i smeđim šećerom, te utisnuti u kalup za tortu promjera 26 cm.
Pustiti podlogu da se ohladi pola sata u hladnjaku. Po podlozi naslagati šumsko voće i preko toga stavit kremu.
Tortu još jednom staviti u frižider na hlađenje. Narezati i ukrasiti.

GastroReceptiVelvet nam je otkrio recept za najfiniji kolač od zobenih pahuljica, mascarponea,...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram