Mirisna babka s čokoladom i lješnjacima idealna je poslastica za početak tjedna

Dizano tijesto s okusom Nutelle - ne može bolje.

Kraj je studenog, a temperature su svakim danom sve niže. Mraz, magla i sivilo sada su naša svakodnevnica koja nam može narušiti raspoloženje pa je svaki oblik podizanja cosy atmosfere kod kuće dobrodošao.

Kako psihološke studije pokazuju da je pečenje kolača odlična antistres razonoda koja nas opušta, a ujedno i zabavlja, tmurni početak tjedna možete posvetiti stvaranju poslastice koja će zadovoljiti sve sladokusce. Naime, tradicionalni židovski kolač, babka, u svojoj čokoladnoj varijanti s lješnjacima oduševit će i mlade i stare, a sočan će ostati i do tjedan dana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Locavore (@locav_or)

Sastojci za tijesto: 

250 g glatkog brašna

1 vrećica suhog kvasca

Prstohvat soli

30 g šećera

125 ml mlakog mlijeka

30 g otopljenog maslaca

1 jaje

Punjenje:

150 g lješnjaka

50 g oraha

35 g maslaca

50 g čokolade za kuhanje

2 žlice Nutelle (po želji)

Postupak pripreme:

Ugrijte mlijeko pa mu dodajte šećer i kvasac. Pomiješajte i pričekajte, a zatim s tom masom pomiješajte brašno, jaja i sol. Izradite mekano tijesto i dodajte još brašna u slučaju da ne bude dovoljno čvrsto. Ostavite tijesto da se diže najmanje 30 minuta. Dok se tijesto diže, nasjeckajte lješnjake i zatim ih prepržite na tavici. U drugoj posudi otopite 35 grama maslaca i 50 grama čokolade za kuhanje te im dodajte i dvije velike žlice Nutelle. Pomiješajte čokoladu i lješnjake i sve ostavite da se ohladi. Kad se tijesto digne, razvucite ga i namažite smjesom od čokolade, maslaca i lješnjaka. Zarolajte ga u roladu i na sredini prepolovite nožem, tako da dobijete dva kraka. Zatim ta dva kraka ispletite u pletenicu. Sve skupa prebacite u kalup za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iveta Stoy (@mysundayfeast)

GastroReceptiMirisna babka s čokoladom i lješnjacima idealna je poslastica za početak tjedna

Hrvatski brend Moel zabljesnuo u britanskom izdanju Voguea

Autori u ovom najpoznatijem svjetskom magazinu navode kako Moelovi proizvodi utjelovljuju pojam rafiniranosti i elegantnog življenja, ali su i puno vise od toga jer...

Zadarska tržnica dobila je prvi gradski vinski vrt! Evo što je u ponudi

Tržnice su mjesta živosti, strujanja energije grada, kupovine, smišljanja recepta i druženja, a postoji nešto posebno šarmantno u istraživanju onih lokalnih, diljem svijeta, ali...

eNVy room slavi 20 godina! Što je obilježilo njihovo modno putovanje?

Na isti taj datum, samo dva desetljeća kasnije, Nikica Ivančević i Vjeko Franetović će u Rimac Campusu održati eNVy room reviju powered by 1664...

Zelene slavonska oaza: Park šuma Jankovac zove vas u posjet

Hrvatska se zazelenila, a prolistala drveće, svježa trava i visoke proljetne temperature zovu nas da svaki slobodan trenutak provodimo u prirodi. Osim očitih opcija,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram