Ananas volimo jesti dok je svjež, u kompotu, u kolačima, odličan je dodatak zdravim zobenim kašama, a zapečeni je fantastična slastica. Ovaj desert je jednostavan za pripremu, za cijeli proces vam je potrebno manje od pola sata, a sigurno ćete biti zadovoljni okusima!
Za četiri osobe potrebno vam je:
12 kriški ananasa
6 žlica pekmeza od naranče
1 žlica maslaca
2 žličice limunovog soka
3 žlice narezanih (oguljenih) badema
sladoled od vanilije
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 C. Bademe narežite na ploške. Na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte pekmez i limunov sok, dobro promiješajte i skinite s vatre. Ananas narežite na kriške te složite u vatrostalnu zdjelu prethodno premazanu maslacem pa premažite polovinom mješavine pekmeza i maslaca. Stavite peći u pećnicu na 8 do 10 minuta. Nakon 10 minuta okrenite kriške na drugu stranu, premažite drugom polovicom mješavine maslaca i pekmeza te pecite još 6 do 8 minuta. Izvadite i pećnice, pospite ananas bademima te pecite još 2,3 minute dok bademi ne dobiju boju. Tople kriške ananasa odmah poslužite uz sladoled od vanilije.