Estetski prekrasni, okusom neodoljivi – to su mini čoko tartovi s lješnjacima i kikiriki maslacem. Osim toga što su božanstveno ukusni, ovi su slatki tartovi ujedno i zdravi. Ne sadrže jaja, brašno ni rafinirani bijeli šećer te su stoga savršena slatka poslastica zbog koje ne morate osjećati grižnju savjest što ih jedete.
Svi znamo koliko je kombinacija lješnjaka i čokolade ukusna, a dobro je i znati da su lješnjaci super zdrava namirnica bogata dijetalnim vlaknima i proteinima. Lješnjaci su uz to i dobar izvor mangana, bakra, magnezija fosfora i željeza. Bogati su vitaminima E, B i folnom kiselinom. Nisu li to sve odlični razlozi da ovaj desert pripremite još danas i uživate u njegovom zdravom bogatstvu okusa?
Za pripremu vam je potrebno samo 10-15 minuta te tek nekoliko bazičnih sastojaka.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Čokoladni tart bez brašna, šećera i jaja
Sastojci:
- 2 čaše lješnjaka
- 1/2 čaše zobenog brašna bez glutena (ili nekog drugog po izboru)
- 100 grama tamne čokolade s min 85 % kakaa, bez dodanog šećera
- Kikiriki maslac bez dodanog šećera
Postupak pripreme:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Čokoladu otopiti i ostaviti sa strane. Lješnjake izblendati u blenderu. Dodati zobeno brašno te sve skupa sjediniti. Potom dodati dvije žlice rastopljene čokolade. Po potrebi dodati žlicu vode. Izmiksati smjesu kako bi se sjedinila. Oblikovati košarice uz pomoć papirnatih ili silikonskih kalupića za muffine. Peći 10-15 minuta ovisno o pećnici. Izvaditi iz pećnice da ohlade, tek toliko da košarice nisu vrele. U svaku košaricu dodati čajnu žličicu kikiriki maslaca. Na kraju na vrh dodati već rastopljenu čokoladu. Ohladiti u hladnjaku dok se ne stegnu svi slojevi. Na kraju dodati još lješnjaka na vrh kao ukras.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.