Ne poznajemo baš puno ljudi koji ne vole čokoladu, a još manje znamo one koji bi odbili trostruko čokoladno zadovoljstvo u obliku tradicionalnog američkog brownie kolača s dodatkom malina. S obzirom da šumsko, bobičasto voće polako, ali sigurno pristiže na naše lokalne tržnice, odlučili smo se predstaviti vam ovaj zanimljivi desert koji garantirano zadovoljava i najveće sladokusce.
Trostruka doza kakaa i čokolade u ovom receptu jamči bogat čokoladni okus, a dodatak svježih malina notu svježine kako desert ne bi bio pretežak. Sjajno je i to što vam za ovaj recept ne treba puno vremena te ga je jako lako pripremiti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Brownies s malinama
Sastojci:
- 85 g pšeničnog brašna
- 85 g kakaa u prahu
- 100 g šećera
- 330 g maslaca
- 4 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 250 g tamne čokolade
- 150 g malina
- Čokoladni gumbići
Postupak pripreme:
Zagrijte pećnicu na 180°c i namastite kalup. Prosijte brašno i kakao pa dodajte šećer. U sredini napravite rupu, dodajte maslac, ekstrakt vanilije i jaja te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Čokoladu usitnite i dodajte je smjesi. Umiješajte maline. Ulijte u kalup i pecite 25 minuta na 180 stupnjeva. Na kraju na vrući biskvit dodajte i gumbiće od čokolade, rastopit će se i dodatno pojačati čokoladni okus kolača.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.