Tijekom zime nije problem stajati nad štednjakom i napraviti domaću juhu koja će se satima kuhati, ali u kolovozu to nikako nije opcija. Srećom, postoje recepti za koje vam je potreban samo blender i kvalitetne namirnice. Upravo je takav recept za Gazpacho juhu porijeklom iz Andaluzije, ova hladna juha na bazi rajčica stekla je popularnost ne samo u španjolskoj kuhinji već i u cijelom svijetu.
Što vam je potrebno (za 4 porcije)?
- 1 kilogram rajčica
- 1 crvena paprika
- 1 krastavac
- 1 češanj češnjaka
- 1 crveni luk
- nekoliko listova bosiljka
- maslinovo ulje
- papar i sol
Priprema:
Narežite rajčice, papriku, krastavac i ubacite u blender zajedno s češnjakom, pola količine bosiljka i pola crvenog luka. Miksajte dok ne bude glatko. Začinite sa solju i paprom. Prebacite u tanjure i ukrasite s ostatkom crvenog luka koji ćete sitno narezati te bosiljkom. Za kraj, nadodajte i maslinovog ulja po želji.
Juhu možete odmah jesti, ali i ostaviti u frižideru da se dodatno ohladi!