Osvježavajuća Gazpacho juha gotova u 15 minuta

Hladna juha za čiju pripremu nije potrebno kuhanje!

Tijekom zime nije problem stajati nad štednjakom i napraviti domaću juhu koja će se satima kuhati, ali u kolovozu to nikako nije opcija. Srećom, postoje recepti za koje vam je potreban samo blender i kvalitetne namirnice. Upravo je takav recept za Gazpacho juhu porijeklom iz Andaluzije, ova hladna juha na bazi rajčica stekla je popularnost ne samo u španjolskoj kuhinji već i u cijelom svijetu.

Što vam je potrebno (za 4 porcije)?

  • 1 kilogram rajčica
  • 1 crvena paprika
  • 1 krastavac
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 crveni luk
  • nekoliko listova bosiljka
  • maslinovo ulje
  • papar i sol

 

Priprema:

 

Narežite rajčice, papriku, krastavac i ubacite u blender zajedno s češnjakom, pola količine bosiljka i pola crvenog luka. Miksajte dok ne bude glatko. Začinite sa solju i paprom. Prebacite u tanjure i ukrasite s ostatkom crvenog luka koji ćete sitno narezati te bosiljkom. Za kraj, nadodajte i maslinovog ulja po želji.

Juhu možete odmah jesti, ali i ostaviti u frižideru da se dodatno ohladi!

 

 

GastroGreen healthyOsvježavajuća Gazpacho juha gotova u 15 minuta

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram