Odmor u Trogiru može biti itekako aktivan! Predivne biciklističke staze na Čiovu samo su djelić onoga što možete isprobati

Postoje dvije vrste ljudi: oni koji se sportom i rekreacijom bave čitave godine i oni koji svoj život organiziraju uz što manje pokreta. Trogir je idealan i za jedne i za druge, ali ovdje više informacija dajemo za one prve, jer, realno, ovi drugi se lakše snađu.

U Trogiru je nekoliko sportova koji se s nervozom prate, a to su: rukomet, odbojka i naravno, najvažnija sporedna stvar na svijetu, nogomet. Ovdašnje momčadi, ali i individualni sportaši, koje je iznjedrio Trogir s okolicom, tradicionalno postižu izvrsne rezultate. Aktivni način života ovdje je za mnoge jedini način života. Zato i ne čudi kako se svake godine, za vrijeme trajanja Outdoor festivala na njega prijavi i popriličan broj lokalaca. Kroz nekoliko dana stotine natjecatelja, rekreativaca i profesionalaca, sa svih strana Europe odmjeravaju snage u plivanju, trčanju i biciklizmu, a sve to po stazama grada Trogira i otoka Čiova. U tek nekoliko godina postojanja ovaj festival nudi jednu od najboljih trail utrka Dalmacije, a ove godine je ugostio i Prvenstvo Hrvatske u triatlonu (it’s a big deal!).

Organizacija i samo održavanje ovog događanja, unatoč epidemiološkim mjerama i sveprisutnoj pandemiji, bila je uistinu zahtjevna, ali je besprijekorno odrađena i odaziv je zaista bio značajan. Za sve koji se ovu godinu nisu uspjeli prijaviti, ne brinite, ima sljedeća. A za sve one koji dođu na odmor i žele nastaviti sa svojim uobičajenim treningom, nema brige! Otok Čiovo, sa svojom prirodom i mnoštvom staza za trčanje ili bicikliranje izvrstan je izbor za uobičajene treninge trčanja, šetanja i bicikliranja, a ako biste nešto s naporom tu su i staze na obližnjem Kozjaku. S druge strane, ako ste više tip za teretane, nekoliko ih je u gradu koje ispunjavaju sve potrebe i najzahtjevnijih rekreativaca. Premda, kada ste već tu, uživajte i u blagodatima mora i sporta. Pored plivanja, okušajte se u veslanju na dasci, jedriličarstvu, kajakingu ili surfanju na vjetru. Za djecu su dostupne ljetne škole jedrenja  i jedrenja na dasci.

Ronjenje je jedna od aktivnosti koje preporučamo bilo da ste iskusni ronilac ili biste se voljeli okušati u ovom sportu. Dva izvrsna centra za ronjenje nude mnoštvo aktivnosti. Jeste znali da u Trogiru možete posjetiti podvodni muzej? I to prvi u svijetu ove vrste. Ukoliko ste iskusni ronilac preporučamo vam ronjenje s centrom koji vas vodi na jednu od najatraktivnijih lokacija ovoga područja, otok Šoltu i zidove ispod površine koji padaju i do 100 metara dubine, obrasli žutim i crvenim gorgonijama i koraljima (hint: jeste li znali da je na Čiovu prvi centar za komercijalno ronjenje u Hrvatskoj?). Više informacija o ronjenju pronađite na www.trogirdivingcenter.com, a o podvodnom muzeju klikom na link.

Kažemo vam, kakav god ste tip osobe, u Trogiru i bližoj okolici pronaći ćete pravu stvar za sebe. Za sve dodatne informacije o sportskim događanjima tijekom godine obavezno posjetite web-stranicu turističke zajednice grada Trogira www.visittrogir.hr, a za istraživanje ostalih mogućnosti njihova IG stranica i tagovi #visittrogir i #whytrogir, također nude mnoštvo informacija.

 

Autor: K.N.

PutovanjaHrvatskaOdmor u Trogiru može biti itekako aktivan! Predivne biciklističke staze na Čiovu...

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram