Dobro poznatim Rougemarin Parkom do 1. rujna vladat će mirisi i okusi grilla te ostala „roštiljska čula“ poznata svim onima kojima je nezamislivo, krajem ljeta, preskočiti najdražu kulinarsku aktivnost.
Nakon svibanjskog otvorenja skrivenog parka najpoznatijeg zagrebačkog restorana Rougemarin, koji je oduševio posjetitelje kao Chef’s Park koncept, ova je zelena oaza mira i zabave vrlo brzo zasjala u ružičastom Gin Park izdanju pa potom postala Europark u vrijeme nogometnog prvenstva, a posljednjih tjedana okupljala je obožavatelje šarenih pića u Cocktail Parku. Sada je na red stiglo uživanje u svemu onom što roštilj čini omiljenom kulinarskom razonodom – okupljeno društvo, dobar komad mesa ili omiljeno povrće, miris žara, sjajno druženje na otvorenom i, u ovom slučaju, posebno osmišljen grill jelovnik.
Hot krilca oduševit će sve one koji ne mogu odoljeti spicy notama i pikantnim kombinacijama dok je vučena svinjetina s kečapom od breskve i coleslaw salatom pod nazivom Vučeno prase spremno za nepce koji vole laganije okuse. Burger i prase, pak, sjajno spaja junetinu i svinjetinu pa će tako uz „prvog vjesnika“ kasne jeseni – kukuruz, postati odličan izbor za svakoga, a Pork ribs s dimljenim grahom i osvježavajućim krastavcima, najvjerojatnije, hit jelo u BBQ Parku. Neobična Smoking kobaja u pecivu s barbecue umakom oduševit će one željne novih, neistraženih i pomalo egzotičnih okusa. Kako cijela ponuda ne bi stala samo na ovih pet čarolija za nepce, kreirani su i koketli koji, iako često mislimo suprotno, savršeno odgovaraju dimljenim notama, okusima roštilja i pečenog mesa. Uz dvije „stare“ koktel zvijezde Parka, Rougemarin Garden i Antique Fizz, za vrijeme vladavine roštilja u najljepšem zagrebačkom parku gosti će moći isprobati 3 nova koktela: BBQ Mojito koji je s breskvom, ananasom, limetom, mentom i đumbirom jedan pravi twist klasičnog Mojita, Beri Kolins koji spaja svježe maline, hibiskus i Pink Gin što ga čini odličnim voćnim ladylike napitkom i Rougemarin Mule, omiljeni ljetni koktel u kojem đumbir, menta i narančini cvjetovi čine svoje i pretvaraju ga u pravog partnera dobrog roštilja.
„Osim standardne ponude koja će za sve naše posjetitelje biti spremna svaki dan, do 1. rujna i trajanja BBQ Parka, odlučili smo svaki dan raditi mini gastronomska iznenađenja za naše goste. Tako će se dnevna ponuda mijenjati s nekoliko posebnih specijaliteta, što će, vjerujemo, oduševiti veća društva, prijatelje, obitelji, parove, one najmlađe i sve ostale koji nas svaki dan posjećuju. Pokazalo se da imamo najljepšu lounge oazu koju su prepoznali i Zagrepčani, ali i turisti i to nas baš veseli. Pogotovo zato što s BBQ Parkom još uvijek nije sve gotovo i što smo već u pripremama za sljedeće izdanje“, objasnio je Marin Medak, strastveni chef i vlasnik restorana Rougemarin, koji je izrazito ponosan što je u gradu zaživio novi koncept zabave i druženja – eatertainment.
U atmosferi prekrasnog parka, uređenog za uživanje u dugim danima babljeg ljeta i sve ugodnijim večerima na otvorenom, BBQ Park bit će pravi festival okusa i mirisa, stvoren za gurmane, gastro znalce, obožavatelje roštilja, ali i one koji su samo došli još jedno poslijepodne i večer provesti u sjajnom ambijentu s prijateljima. Jer upravo je to i glavna ideja ovog najpoznatijeg ovogodišnjeg „okupljališta“ u Zagrebu.
Detaljan raspored i program događanja dostupan je na službenoj stranici Rougemarin Parka. Radno vrijeme je od 17 do 23 sata od ponedjeljka do četvrtka, petkom od 17 do ponoći, dok je subotom i nedjeljom otvoren već od 12 pa do ponoći (subotom) i 23 sata (nedjeljom).