Vikend možete provesti u pečenju keksića. Evo jednog odličnog jesenskog recepta

Kombinacija cimeta i hrskavog tijesta osvaja na prvu.

Keksi uz čaj ili šalicu toplog mlijeka su sinonim za ugodu i pravi comfort, hygge ugođaj. Iako se na tržištu svakako mogu pronaći i odlični kupovni keksi, ponekad je zapravo najljepše izdvojiti malo vremena te pripremiti svoju verziju od početka do kraja. Kako nam se okusna paleta sve više prilagođava jesenskim začinima i plodovima, odlučili smo vam predložiti da ovaj vikend probate napraviti jako ukusne kekse u kojima je glavna zvijezda cimet.

Cimet je začin koji nas asocira na božićne kolače i slastice, a s obzirom na to da do samog Božića brojimo tek malo više od 60 dana – pravo je vrijeme da krenemo s uvježbavanjem pripreme keksa i slastica. Ovi hrskavi cimet keksi za koje vam donosimo recept vrlo su lagani za pripremiti te vam je potrebno izdvojiti samo malo više od sat vremena kako biste uživali u njihovu mirisu i okusu.

Hrskavi keksi s cimetom

Sastojci: 

  • 220 g/2 šalice brašna
  • 70 g šećera u prahu
  • 150 ml mlijeka
  • 1 razmućeno jaje
  • čep ulja (suncokretovog)
  • jedna žličica arome vanilije
  • cimet (količina po želji)
  • 2 šake smrvljenih lješnjaka
  • prašak za pecivo (2 žličice)
  • prstohvat soli

Postupak pripreme:

  • Ugrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
  • Sve suhe sastojke promiješajte u jednoj zdjeli.
  • Zatim pjenjačom pomiješajte jaje, mlijeko, ulje i vaniliju. Tu smjesu dodajte suhim sastojcima te u to ubacite cimet i polovicu lješnjaka, pa sve to promiješajte dok smjesa ne bude glatka.
  • Smjesu ulijte u kalup i po tome pospite ostatak lješnjaka i malo cimeta.
  • Pecite 40 minuta te kad izvadite kolač čašom oblikujte krugove. Kada oblikujete krugove vratite ih peći dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
  • Poslužite uz šalicu mlijeka ili vruće čokolade.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kim | Baking & Photography (@kickassbaker)

GastroReceptiVikend možete provesti u pečenju keksića. Evo jednog odličnog jesenskog recepta

Zelene slavonska oaza: Park šuma Jankovac zove vas u posjet

Hrvatska se zazelenila, a prolistala drveće, svježa trava i visoke proljetne temperature zovu nas da svaki slobodan trenutak provodimo u prirodi. Osim očitih opcija,...

Čista i njegovana kosa nikad ne izlazi iz mode

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura. Frizura s kojom (oduvijek)...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram