Hladna zobena kaša sa chia sjemenkama i maslacem od kikirikija

Pripremite je večer prije i ujutro nosite na posao!

Vjerojatno već znate da je doručak najvažniji obrok u danu i bez obzira na to probudite li se gladni ili ne, pametno ga je konzumirati najkasnije jedan sat nakon buđenja. Brze opcije jako su primamljive i neće se ništa loše dogoditi ako ih ponekad sebi priuštite, no, ostatak vremena pripazite na to da je doručak izbalansiran te da vam pruža energiju koja je potrebna za “izgurati” dan. Popularna opcija svakako je zobena kaša, međutim, topla zobena kaša za vrijeme ljeta ne zvuči toliko privlačno, zar ne?

Upravo zato možete posegnuti za zobenom kašom koja se radi večer prije i koja će vas ujutro dočekati spremna. Opcija je puno, ali osnova je uvijek ista; potrebna vam je tegla (ako ćete kašu samo ubaciti u torbu i nositi na posao, na primjer), zobena kaša, zamjena za mlijeko i dodatci koje svaki put možete zamijeniti i tako ovom jednostavnom jelu podariti brojna lica.

Ovaj put naš je prijedlog da u kašu ubacite i chia sjemenke koje se s razlogom nazivaju superhranom – dvije žlice ove namirnice sadrže osam grama vlakana, šest grama proteina, 12 posto dnevnog unosa željeza i 16 posto dnevnog unosa kalcija! Nadodajte tome bananu za dodatnu energiju i maslac od kikirikija koji je krcat zdravim mastima (koje brže sagorijevaju kalorije) i imate idealan doručak.

Potrebno vam je:

  • 3/4 šalice zobi
  • 2 žlice chia sjemenki
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat soli
  • 1 šalica mlijeka od badema (ili nekog drugog mlijeka)
  • pola šalice vode
  • 1 zrela banana (zgnječena i par komadića za staviti na vrh kaše)
  • 1 žlica maslaca od kikirikija
  • (med po želji)

Sve sastojke promiješajte i stavite u teglu preko noći, na vrh stavite bananu, grubo kosanu tamnu čokoladu i to je to!

GastroGreen healthyHladna zobena kaša sa chia sjemenkama i maslacem od kikirikija

Facebook

99,687FanovaLajkaj