Popečci ili uštipci s tikvicama poznato su jelo koje u svojoj osnovoj verziji ima tikvice, brašno, jaja i sol. S obzirom na blagi okus tikvica, ovoj smjesi možete dodati razne začine, ali i sir, šunku, pršut… Da bi ovo jednostavno i mnogima omiljeno lagano jelo bez problema konzumirali i ako pazite na prehranu, danas vam donosimo zdraviju verziju koju umjesto prženja u ulju, jednostavno stavite peći u pećnicu, a bijelo brašno zamijenite pirovim.
Potrebno vam je:
70 dkg naribanih tikvica
20 dkg pirovog brašna
2 jaja
10 dkg mozzarelle
sol, papar po želji
Postupak:
Naribajte tikvice, posolite i pustite da odstoje 10-tak minuta da puste tekućinu, dodajte jaja, brašno i usitnjeni sir i sve dobro promiješajte. Smjesu vadite žlicom pa oblikujte u popečke na papiru za pečenje pa stavite peći oko 20-25 minuta na 160 stupnjeva, odnosno dok ne dobiju zlatno žutu boju. Poslužite sa salatom po želji.