Mekane su, sočne i ukusne bilo da ih punite pršutom, sirom, kulenom… ili ih ostavite prazne. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti večer prije i jesti za doručak. Što vam je potrebno od sastojaka i način pripreme donosimo u nastavku.
Sastojci:
500 grama glatkog bijelog brašna
3 žličice praška za pecivo
250 grama svježeg sira
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
2 bjelanjaka
2 žličice soli
žutanjak za premaz
Priprema:
Pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol, dodati mlijeko, ulje, bjelanjke i na kraju svježi sir te umijesti tijesto. Odmah rasporediti u 4 kugle i jednu po jednu razvaljati te rezati u oblike trokuta. Na širi dio trokuta stavite punjenje po želji – šunku, sir, pancetu, pršut, kulen, bosiljak… te ih oblikujte u kiflice. Premažite žutanjkom. S obzirom da je u samom tijestu već sir, možete ih ostaviti i prazne. Pećnicu zagrijte na 180 C te stavite kiflice peći 25-30 minuta ili dok ne porumene.