Jesen je kalendarski stigla, a to znači samo jedno – radimo cimet rolice!

I pronašli smo recept ne za klasične male, već za jednu gigantsku!

Ovog rujna vrijeme je naglo zahladilo, a sada kada smo se i u kalendarskom smislu oprostili od ljeta, vrijeme je da prohladna jesenska jutra ili večeri provodimo na maksimalno cozy način. Jedno od ključnih postavki skandinavskog umijeća sretnog življenja, hyggea, je definitivno uživanje u comfort food hrani – a postoji li bolja opcija za jesen od ukusnih cimet rolicama?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Helen | gluten- and dairyfree (@toobakewithout)

Ovo po porijeklu Skandi pecivo steklo je popularnost diljem svijeta i to ne bez razloga. Mirisno punjenje, meko tijesto i slatka glazura čine nas velikim fanovima cimet rolica, a sada smo pronašli recept i za jednu veliku, gigantsku cimet rolicu. Koja veličinom više odgovara tortama nego klasičnim pecivima.

Ne treba vam puno vremena da ju zamijesite, a vaš će dom ispuniti cozy mirisom tek pečenog kolača i cimeta, tog mirisa zimskih praznika. Mi ju spremamo već ovog tjedna!

Gigantska cimet rolica

Sastojci:

Tijesto:

  • 480 ml mlijeka
  • 115 g maslaca, rastopljenog
  • 50 g šećera
  • 1 pakiranje suhog kvasca
  • 650 g brašna za kruh
  • prstohvat soli
  • 1 žličica praška za pecivo

Nadjev:

  • 170 g maslaca, omekšanog
  • 150 g smeđeg šećera
  • 2 žlice mljevenog cimeta

Glazura:

  • 100 g šećera u prahu
  • 30 g mlijeka ili vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Postupak pripreme: 

  • Prvo trebate aktivirati kvasac tako da ga pomiješate s malo tople vode. Zatim kvasac pomiješajte sa suhim sastojcima za tijesto te sve lijepo zamijesite. Ostavite tijesto da se diže sat do dva. Kada se udvostručilo, izvadite ga na pobrašnjenu površinu i razvaljajte u pravokutnik.
  • U posebnoj zdjelici sjedinite sastojke za nadjev te ga onda lijepo premažite po razvaljanom tijestu. Smotajte tijesto kako biste dobili veliku cimet rolicu. Zatim tijesto ostavite da se još malo diže, oko pola sata, u već namašćenom kalupu za torte u kojem će se peći.
  • Stavite cimet rolicu u pećnicu na 180 stupnjeva te ju pecite sve dok ne poprimi divnu zlatnu boju. Izvadite ju i dok se hladi, zamutite šećernu glazuru miješajući šećer i vrhnje ili mlijeko. Prelijte rolicu glazurom i poslužite lagano ohlađenu uz šalicu čaja ili kave. U slast!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rosie Brown (@recipebyrosie)

GastroReceptiJesen je kalendarski stigla, a to znači samo jedno – radimo cimet...

Facebook

99,687FanovaLajkaj