Iako su vrućine malo popustile te je toplinski val prošao, sredina srpnja nužno nalaže da je zrak topao, kao i da nam se u velikoj većini slučajeva ne da paliti pećnica kako bismo pekli deserte. Biskvitne i slojevite kremaste torte radije pipremamo tijekom hladnijih mjeseci, pa nas sada primarno zanimaju sirove slastice. Upravo takva je i ova torta od borovnica koju vam danas predstavljamo.
Veganska, sirova i nevjerojatno ukusna, oduševit će vaše okusne pupoljke te vam vrlo lako postati omiljeni ljetni kolač. Njezina je priprema brza i laka, a jedino što vam doista treba je dobar, snažni blender. Recept pronađite u nastavku i već ovaj tjedan oduševite ukućane ili prijatelje ovom raskošnom ljubičastom tortom.
Sirova torta od borovnica
Sastojci:
Podloga:
- 150 g mljevenih oraha
- 1 žlica meda
- 2 žlice sirovog kakao praha
- 3 žlice kokosovog ulja
Krema:
- 175g prethodno natopljenih indijskih orašćića
- 200g borovnica
- 1/2 kokosovog mlijeka u konzervi
- 1 žličica arome vanilije
- 4 kapi tekuće stevije
Postupak pripreme:
- Pomiješati kakao prah i mljevene orahe. Suhim sastojcima dodati otopljeno kokosovo ulje i žlicu meda. Smjesu dobro promiješati i utisnuti u kalup za tortu i ohladiti u hladnjaku.
- U blender staviti indijske orašćiće, borovnice i mlijeko od kokosa. Miksati sastojke dok smjesa ne postane kremasta. U početku će biti potrebno svako malo otvarati blender i ručno žlicom promiješati sadržaj. Kada se smjesa pretvori u kremu dodati steviju i aromu vanilije te još jednom dobro izmješati. Krema će biti fine guste teksture te je prelijte preko podloge i ohladite barem 2h.
Možda će vam se krema činiti prerijetka, no, ne brinite, nakon nekoliko sati u hladnjaku lijepo će se stisnuti i biti postojana za serviranje.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.