Krepka juha od kukuruza, krumpira i pancete

Savršena za hladnije dane.

Hladniji dani idealno su vrijeme za tople juhe koje će vas ugrijati i zastititi. S obzirom da je za pripremu potreban krumpir, kukuruz, ali i panceta, ova juha može biti samostalan obrok. Što vam je sve potrebno od namirnica i način pripreme donosimo u nastavku.

Sastojci:

1 l bistre mesne juhe
50 grama pancete
2 srednje velika krumpira
200 grama kukuruza (limenka)
1 veliki crveni luk
0,5 l mlijeka
1 žlica maslaca
sol
papar
peršin

Priprema:

Pancetu izrežite na komadiće. U posudi zagrijte maslac i lagano popržite pancetu te izvadite sa strane. Na maslacu na kojem ste prepržili pancetu pirjajte nasjeckani luk, dodajte mu krumpir isjeckan na kockice i prelijte ga juhom. Pustite da zakuha, a onda smanjite i kuhajte desetak minuta, dok krumpir ne omekša.
U juhu dodajte mlijeko i i kukuruz i još kratko prokuhajte  (dok se mlijeko ne zagrije, ali pazite da vam juha ne zavrije). Dodajte soli i papra po želji. Juhu nalijte u tanjure i posipajte prženom slaninom i nasjeckanim peršinom.

GastroReceptiKrepka juha od kukuruza, krumpira i pancete

Facebook

99,687FanovaLajkaj