U svijetu deserata i slastičarskih kreacija moguće je pronaći doista nevjerojatno komplicirane torte i kolače koji su izazov čak i za najiskusnije slastičare, ali je jednako tako moguće pronaći i one recepte koji uspijevaju baš uvijek – bez iznimke. Jedan od takvih recepata je i ovaj koji vam danas predstavljamo – sočne čokoladne kocke.
Kombinacija čokoladne kreme i čokoladnog biskvita omiljena je i tradicionalna opcija s kojom je nemoguće pogriješiti, a uz to je i sjajno što je ovaj recept iznimno jednostavan te vam za njega ne trebaju nikakve egzotične namirnice ili mnogo vremena. U samo pola sata možete na svom stolu imati neodoljivo mirisni i ukusni kolač koji će vam uljepšati svaki dan.
Sastojci
Biskvit:
- 4 jaja
- 15 dkg šećera
- 4 žlice (oko 7 dkg) oštrog brašna
- pola praška za pecivo
- 20 dkg čokolade za kuhanje
- 20 dkg margarina
Krema:
- 1/2l vrhnja za šlag
- 30 dkg čokolade za kuhanje
- 1-1,5dcl vrućeg mlijeka
Postupak pripreme:
Prvo istucite žumanjke i šećer s mikserom. Dodajte smjesi otopljenu čokoladu koju ste na pari otopili zajedno s margarinom te zatim, kada sve dobro promiješate, dodajte prašak za pecivo, brašno i na kraju snijeg od ručno tučenih bjelanjaka. Sve nježno povežite i stavite peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Kada je biskvit pečen još vrućeg ga prelijte s malo vrućeg mlijeka te tako ostavite hladiti biskvit. Dok se biskvit hladi pripremite kremu kojom ćete ga preliti. Za kremu prvo rastopite čokoladu zajedno s vrhnjem te sve miješajte oko 10 minuta na laganoj vatri. Kremu, koja mora biti tekuća, prelijte po ohlađenom biskvitu i ostavite ga da se dobro ohladi kako bi se krema stisla. Najbolje je da kolač ostane u hladnjaku preko noći. Kada je kolač dobro ohlađen, režite ga na kocke i poslužite s dodatkom šećera u prahu ili šumskog voća.