Mađarica je jedna od slastica koja je mnogima omiljena. S obzirom na nešto dužu pripremu jer se odvojeno peče pet kora (a ponekad i više), najčešće se nađe na stolu za posebne prigode ili blagdane. Uz klasične verzije s kremom od crne čokolade ili oraha, pronašli smo zanimljiv recept s kremom od bijele čokolade kojeg svakako vrijedi probati. Što vam je sve potrebno te postupak pripreme donosimo u nastavku:
Kore:
600 g brašna
50 g masti ili maslaca
2 jaja
200 g šećera
1 jogurt
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Krema:
500 ml mlijeka
200 g bijele čokolade
60 g gustina
200 g šećera
150 g maslaca
80 g mljevenih badema
1 vanilin šećer
U zdjeli prvo pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer, zatim dodajte mast, a na kraju razmućena jaja i jogurt. Zamijesite tijesto, a zatim ga podijelite na pet jednakih komada. Svaki od komada razvaljajte na papiru za pečenje i stavite na poleđinu lima. Ovisno o pećnici, svaku od kora pecite pet do osam minuta na 180 C.
Dok se kore hlade, pripremite kremu. Malo mlijeka pomiješajte s gustinom, šećerom i vanilin šećerom. Preostali dio mlijeka zagrijte do vrenja pa odmah dodajte razmućeni gustin. Kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. U gotovu vruću kremu dodajte maslac i bijelu čokoladu dok se čokolada i maslac ne otope. Na kraju dodajte mljevene bademe i dobro promiješajte da se krema sjedini.
Na hladne kore, lijevajte vruću kremu te pustite da se ohladi. Ohlađeni kolač po želji posipajte šećerom u prahu, glazurom od bijele čokolade, kokosom…