Ako volite jednostavna jela, tjesteninu i okus pečenog češnjaka, ovo je recept za vas. Od sastojaka vam treba tek tjestenina, češnjak, sir ribanac, maslinovo ulje i začini. Sama priprema nije uopće komplicirana, nećete provesti puno vremena u kuhinji, jedino što ćete morati pričekati da se češnjak ispeče, ali vjerujte nam, vrijedi čekati. Što vam je sve potrebno te način pripreme donosimo u nastavku.
Sastojci:
2 glavice češnjaka
8 žlica maslinovog ulja
500 g špageta
50 g sira ribanca po izboru
peršin
sol
papar
Priprema:
Odrežite gornji dio glavice češnjaka tako da režnjevi budu vidljivi, stavite ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i lagano premazali maslinovim uljem. Češnjak malo prelijte maslinovim ulje, dodajte sol i papar pa leh prekrijte aluminijskom folijom i ubacite u pećnicu na 190 stupnjeva nekih 40 do 45 minuta. Kad se češnjak ispeče, jednu glavicu istisnite i nasjeckajte pa na tavi zagrijte preostalo maslinovo ulje, dodajte češnjak i lagano propržite. Nakon dvije minute dodajte skuhanu tjesteninu, drugu glavicu češnjaka koju ste prethodno usitnili i kuhajte još nekoliko minuta. Na kraju dodajte nasjeckani peršin i naribani sir pa popaprite i posolite po želji.