Pije nam se nešto toplo i slatko pa smo našli recept za božićni kuhani gin

Idealno piće za hladne dame.

Posljednjih je godina bez sumnje postalo savršeno jasno kako je gin omiljeno alkoholno piće svijeta. Volimo ga piti ‘suhog’, bez dodataka, uz začine i ružine pupoljke, u koktelima i u kombinacijama s voćnim sokovima, a sada smo pronašli i recept za savršeni vrući gin koji će vam tijekom zime grijati i dušu i tijelo.

Omiljeni mirisi i okusi blagdana

Radi se o božićnom kuhanom ginu s dodatkom kličnića, anisa, cimeta i jabuke, a koji okusom tvori pravu rapsodiju. Spajajući sve omiljene nam mirise i okuse blagdana u jedan napitak, ovaj recept nas je oborio s nogu, a priprema za zakuhavanje gina na ovaj način je kratka i jednostavna. Poslužite ga prijateljima ili pak samima sebi već ovog vikenda. Nema šanse da ćete požaliti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jenius Social (@jeniussocial)

Kuhani božićni gin

Sastojci za 2 osobe:

  • 50 ml gina
  • 400 ml soka od jabuke
  • 2 žlice bagremovog meda
  • 1 kom cimeta u kori
  • Klinčić cijeli
  • Đumbir mljeveni
  • Zvjezdasti anis
  • Nekoliko listića narezane svježe jabuke

Postupak pripreme:

Sok jabuke stavimo kuhati, dodamo žlicu meda, začinimo cimetom, klinčićima, đumbirom. Kada sok zavrije, maknemo ga s vatre, dodamo 25 ml gina, ulijemo u čaše, ukrasimo kriškama svježe narezane jabuke i poslužimo toplo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nelson’s Distillery & School (@nelsonsdistillery)

GastroReceptiPije nam se nešto toplo i slatko pa smo našli recept za...

Facebook

99,687FanovaLajkaj