Posljednjih je godina bez sumnje postalo savršeno jasno kako je gin omiljeno alkoholno piće svijeta. Volimo ga piti ‘suhog’, bez dodataka, uz začine i ružine pupoljke, u koktelima i u kombinacijama s voćnim sokovima, a sada smo pronašli i recept za savršeni vrući gin koji će vam tijekom zime grijati i dušu i tijelo.
Omiljeni mirisi i okusi blagdana
Radi se o božićnom kuhanom ginu s dodatkom kličnića, anisa, cimeta i jabuke, a koji okusom tvori pravu rapsodiju. Spajajući sve omiljene nam mirise i okuse blagdana u jedan napitak, ovaj recept nas je oborio s nogu, a priprema za zakuhavanje gina na ovaj način je kratka i jednostavna. Poslužite ga prijateljima ili pak samima sebi već ovog vikenda. Nema šanse da ćete požaliti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Kuhani božićni gin
Sastojci za 2 osobe:
- 50 ml gina
- 400 ml soka od jabuke
- 2 žlice bagremovog meda
- 1 kom cimeta u kori
- Klinčić cijeli
- Đumbir mljeveni
- Zvjezdasti anis
- Nekoliko listića narezane svježe jabuke
Postupak pripreme:
Sok jabuke stavimo kuhati, dodamo žlicu meda, začinimo cimetom, klinčićima, đumbirom. Kada sok zavrije, maknemo ga s vatre, dodamo 25 ml gina, ulijemo u čaše, ukrasimo kriškama svježe narezane jabuke i poslužimo toplo.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.